Çanakkale’de yangın kabusu yeniden başladı. Çanakkale merkeze bağlı Denizgöründü köyü kırsalındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıkarken ihbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve hava araçları sevk edildi.
Alevler rüzgarın da etkisiyle hızla yayılırken yangının Elmacık, Karapınar, Denizgöründü köyleri istikametine ilerlediği bildirildi. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

Merkeze bağlı Denizgöründü köyü kırsalındaki ormanlık alanda çıkan yangınla mücadele sürerken Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Çanakkale Merkez Denizgöründü köyü kırsalında çıkan yangına 6 uçak, 5 helikopter ile havadan, 35 arazöz ile karadan müdahale ediliyor." sözlerini sarf etti.

Çanakkale'de farklı noktalarda çıkan yangın geçtiğimiz gün kontrol altına alınmıştı. Kepez’de, tarım arazisinde başlayan yangının ormana sıçramasıyla çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine doğru ilerlemiş ve binlerce kişi tahliye edilmişti. Yangın evlere ulaşırken birçok ev ve otomobil alevlere teslim olmuştu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangındaki son duruma ilişkin yaptığı açıklamada "Çanakkale'deki yangın bugün saat 14.25 itibariyle tümüyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları da devam ediyor. 13 noktadan bu orman yangını sebebiyle bin 983 kara yolundan, 237 vatandaşımız da deniz yolu olmak üzere toplam 2 bin 220 vatandaşımız güvenli bölgelere tahliye edildi" ifadelerini kullanmıştı.




Emekli ikramiyesi alanlar yandı: Bunu yapanların hiç şansı yok faiziyle geri alınacak33 izlenme
Bakan Koca, corona tablosunu açıkladı: hasta sayısı 363 bin 999’a, can kaybı 9 bin 874’e yükseldi!58 izlenme
Atatürk'ten sonra şimdi de Türklük aşkı !425 izlenme
RTÜK Başkanı'ndan skandal açıklama! "Ceza vererek darbecileri sevindiremeyiz!"62 izlenme
Emin Çölaşan, koronavirüste unutulan konuyu gündeme getirdi: Onların durumu ne?50 izlenme
Sedat Peker'in 'Soylu'nun kasası' dediği Cihan Ekşioğlu'na ilişkin flaş iddia: Pasaportunu kim iptal etti?166 izlenme
AKP'liler işçileri kandırdı! Seçimden önce zam verdiler, seçimden sonra 'para yok' diyerek geri aldılar!286 izlenme
Benzine yine zam geliyor19 izlenme
Deprem anındaki panik kameraya yansıdı! Tereddüdü hayatını kurtardı
Mezunlar Derneği'nin etkinliğine engel olan Boğaziçi Rektörlüğü, 'tanışma iftira'na izin verdi! Haremlik-selamlık oturdular
Depremzede ev beklerken, Valiliğin önceliği cami oldu!
Hamas'tan savaş açıklaması: "Genişleyecek, tırmanacak ve derinleşecek"