İBB cami için aydınlatmadan temizliğe, güvenlikten bakım ve onarıma kadar toplam 290 milyon 601 bin 510 dolar harcadı. Bugünkü kurla hesaplandığında cami işleri için 2 milyar 522 milyon 421 bin 106 lirayı buluyor. Sadece cami mimari aydınlatma işinin 6 milyon 640 bin 617 dolar tuttuğu belirlenirken, caminin inşaat maliyeti ise 66.5 milyon dolar olarak hesaplanıyor.
Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, doğal sit alanı olan Çamlıca Tepesi’ne Çamlıca Camisi’nin yapılacağı ilk olarak 2012 yılında dönemin başbakanı Erdoğan tarafından “Çamlıca’daki bu dev cami, İstanbul’un her yerinden görülecek” sözleriyle açıklanmıştı. 6 Ağustos 2013 tarihinde temelleri atılan cami, 2016’da ibadete açıldı.
İBB yetkililerinden edinilen bilgiye göre belediye, Çamlıca Camisi’nin yapımından bugüne dek cami için yaptıkları iş ve işlemleri inceledi. Bu kapsamda hazırlanan raporda belediyenin hangi biriminin hangi işe ne kadar harcadığı kalem kalem sıralandı. Harcama tablosu şöyle:
Farklı farklı zamanlarda yapılan harcamaların toplam tutarı 1 milyar 327 milyon 496 bin 530 lira. Harcamaların yapıldığı dönemdeki kurlardan dolar cinsinden incelendiğinde ise toplam tutar 290 milyon 601 bin 518 doları buluyor. Bugünkü kurdan hesaplandığında ise caminin İBB’ye maliyeti 2 milyar 522 milyon 421 bin 106 lirayı buluyor.
http://www.krttv.com.tr/gundem/camlicatepesineyapilancamiicin290milyon601bin510h79928.html
İlkokuldaki 27 çocuğa istismarı bildirmeyen idarecilere hapis42 izlenme
Türkiye dışında en büyük Atatürk Parkı ABD’de Michigan’da açılıyor87 izlenme
YSK'den İYİ Parti'nin İstanbul itirazı hakkında karar!147 izlenme
Belediye otoparkının altından AKP’li başkanın saunası çıktı!64 izlenme
Financial Times böyle yazdı: Erdoğan ülkeyi krize sürüklüyor63 izlenme
Cari açık Şubat'ta 7,5 milyar dolar oldu16 izlenme
"23 Haziran sendromu yeniden hortladı!": Başkanların atama yetkisi meclislere verildi!71 izlenme
O’nun sevgisi kalplere kazındı, asla silinmez35 izlenme
Cumhur İttifakı halka hizmetin önünü kesiyor: Halk Ekmek'e engel!
AKP'li belediyenin elindeki Saklıkent'te çok büyük hırsızlık var!
Eski Ağır Ceza Hakimi Avukat Levent Dağdeviren, İstanbul Üniversitesi'nin 30 Temmuz 1990 tarihli orijinal ilanına ulaştı: "İmamoğlu ilandaki koşulları sağlıyor"
5 Ayrı cinsel saldırı ve taciz suçundan kaydı bulunan o sapık yakalanmıştı, mahkeme serbest bıraktı!