Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Almanya'daki benzeri olan DİTİB’e bağlı Ulu Cami, camiye ait salon içerisinde kadınların katılacağı eğlence düzenleyince tepki çekti.
Organizasyon kapsamında DJ bile eğlenceye dahil edildi. Giriş ücreti olarak 5 Euro’nun alındığı organizasyon için çeyrek altın ödülü de vaat edildi. Fakat olayın sosyal medyada da gündem olmasının ardından Diyaneti İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Ataşeliği organizasyona müdahale ederek iptal etti.
Ulu Cami’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise “Bahsi geçen eğlenceyi herzaman camilerimizin kalkınmasında çok emeği geçen hanımlar organize ettiler. Bizden sadece, caminin ibadethanesinden ayrı olan salonumuzu kullanmayı talep ettiler. Durum bundan ibarettir” denildi.
Açıklamanın tamamı şöyle:
“Değerli Yurttaşlarım ve Kardeşlerim
Sosyal medyada tamamen saptırılarak çirkin yorumlara sebep olan bir durumu düzeltmek istiyorum.
Bahsi geçen eğlenceyi her zaman camilerimizin kalkınmasında çok emeği geçen hanımlar organize ettiler. Bizden sadece, caminin ibadethanesinden ayrı olan salonumuzu kullanmayı talep ettiler. Durum bundan ibarettir.
Buradaki hata afişlerin basımında olmuştur. Biz de durumdan haberdar olunca müdahale ettik.
Bu eğlenceyi DİTİB’in veya Camiimizin organize etmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ayrıca program iptal edilmiştir.
Yurtdışında bizler için camiiler sadece ibadethane değil birer toplanma noktası.
Her koşulda Müslümanlar birbirine destek olmalı.
Allah birliğimizi bozmasın.
Allah'a emanet olunuz.
Ulu Camii Yönetimi”

http://www.krttv.com.tr/gundem/camidedjli5eurolukeglenceditibikaristirdih19752.html
Fizikçi ve sağlıkçı kültür dersi veriyor34 izlenme
AKP'yi ele veren Whatsapp yazışması!179 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan itiraf gibi '128 milyar dolar' açıklaması!111 izlenme
“Binali Yıldırım itiraz sürecinin sonlandırılmasını istiyor”1588 izlenme
YAŞ sonrası TSK'da dengeler değişti: Metin Gürak'ın ekibine tasfiye48 izlenme
Yol vergisine dava açmaya hazırlanıyorlar!132 izlenme
2,5 milyona yakın yeni icra ve iflas dosyası açıldı!103 izlenme
'Üçüncü havalimanı inşaatında 400 işçi öldü, torbayla gömdüler!'39918 izlenme
Atatürk'e hakaretten ceza alan akademisyen Furkan Bölükbaşı'dan skandal sözler!
İŞKUR karartması! Konu TBMM’ye taşındı
İki üs her krizde hatırlanıyor, iktidar hiç bir adım atmıyor
Sedat Peker'in '15 Temmuz'daki kayıp silahlar' iddiasını doğrulayan eski AKP'li isim hakkında flaş gelişme!