Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 6 Şubat depremlerinde yıkılan Ulu Cami’nin yerine yapılacağı duyurulan caminin temeli, 4 Mart 2024’te, seçimlere yalnızca 27 gün kala o dönem Adalet Bakanı olan TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın da katıldığı törenle atıldı. Ancak seçim kaybedilince proje tamamen unutuldu. Aradan geçen 491 günde cami inşaatında tek çivi çakılmadı.

Tören sırasında Suruç halkından oy isteyen Bozdağ, “Bizi bir deneyin, beğenmezseniz 5 yıl sonra yine sandık önünüze gelir” diyerek AKP adaylarına destek istedi. Ancak Suruç halkı bu çağrıya kulak asmadı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Suruç Belediyesi’ni, DEM Parti adayı Ayten Kaya 13 bin oy farkla AKP’nin adayına karşı kazandı.
Dönemin Suruç Kaymakamı İbrahim Güneş de 600 kişilik eski caminin yerine 1700 kişilik modern bir cami yapılacağını açıkladı. Törende AKP’nin Suruç adayı Mustafa Yüksel “Suruç’a çok güzel bir eser bırakacağız inşallah” sözleriyle seçmene seslendi.
Ancak seçim gecesi sonuçlar belli olduktan sonra, temeli atılan cami sessizce gündemden çıkarıldı. Bugün, temelin atıldığı alanda sadece taş yığınları ve toz bulunuyor. Ne bir inşaat çalışması ne de kamuoyuna herhangi bir açıklama yapıldı.
Cami alanının görüntüsünü NEFES’le paylaşan vatandaşlar, “İbadet bahanesiyle bizlerden oy istediler. Bunların niyetleri hizmet olsaydı camiyi çoktan yaparlardı. Kim bilir o törene kaç para harcadılar? Biz cami yapılacak sandık, meğer propaganda alanıymış” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Nefes
Bakan Yardımcısının maaşı tam 801 bin lira!30 izlenme
Daha önce de cinayet işleyen bir psikopat iki firarına rağmen nasıl olur da 'iyi hal' raporu alıp sokağa çıkabilir?3524 izlenme
Bülent Arınç’ın sözleri AKP’yi karıştırdı! "Savcılar göreve çağırıyorum!"268 izlenme
Üsküdar Belediyesi'ne operasyon18 izlenme
Zam şampiyonu olduk! Yüzde 307 zamlandı!127 izlenme
Yılmaz Özdil isyan etti: Biri izin veriyor biri şakşaklıyor!62 izlenme
Yoksulluğa mahkum edilen emekliler isyan etti: "Açlıktan ölüyorum!"32 izlenme
Anıtkabir'de tezahürat yapan AKP'lilere küfretti, gözaltına alındı552 izlenme