Polis teşkilatında atama sistemi sil baştan değişiyor. Yeni sistemin ipuçlarını İçişleri bakanı Ali Yerlikaya verdi. Görev puanına dayalı yeni atama sistemi bilgisayar destekli, elektronik ortamda gerçekleştirilecek...
Yeni sisteme ilişkin ayrıntılar netleşirken, polis teşkilatında yaşanan kimi uygulamalar dikkatleri içerideki reel duruma çevirdi. Gazeteci Tolga şardan T24'teki köşesinde ayrıntıları aktardı.
Şardan'ın verdiği bilgilere göre birçok polis dini hassasiyetleri nedeniyle görevinin gerektirdiği işleri yapamıyor. Bazı polisler caiz olmadığı gerekçesiyle kadın polislerle aynı büroda çalışmak istemiyor. Teşkilatta erkek polisle aynı araçta olmak istemediği için ihbara gidilecek araca binmeyen kadın polisler de var, meslektaşıyla tokalaşmayan da.
Şardan yazısında şunları anlattı:
"Örneğin, aile içi şiddet bürosunda görevli kadın polisin, ihbara giderken aynı ekipte erkek polis bulunmasından rahatsız olup ‘ben bu araca binmem’ dediği kentler var. Oysa, bu görev sırasında her ihbara giden polis ekibinde mutlaka bir kadın polis bulunması gibi usul var. Bu durumda kadın polisin görev yerini değişmesi gündeme geliyor ve kısır döngü başlıyor.
Başka bir örnek vereyim; polis merkezinin yani karakolun ifade alma odasında görev yapması istenilen erkek polis, “odada kadın polis var, ben onunla aynı büroda çalışmam, caiz değil” görüşüyle amirlerinin karşısına geçiyor.
Bir diğeri; polis birimlerinin denetimi sırasında denetime gelen kadın amir, nöbetçiden tekmil aldıktan sonra ‘teşekkür edip, toka yapmak için elini uzattığında’ erkek nöbetçi memur, yine ‘caiz değil’ diyerek denetici kadın amire – ki bu uygulama Emniyet’te usuldür elini uzatmıyor.
Bunlar taşradaki pek çok kentte yaşanan gündelik olaylar! Yerlikaya, polis atama ve tayinlerine hazır elini atmışken, aktardığım sıkıntıları da çözse yerel yöneticilere fevkalade destek vermiş olur, kanımca.”
Bakanlık İBB’yi devre dışı bıraktı: Kemer Country golf sahaları yapılaşmaya açıldı!67 izlenme
Tarihi bina da Bilal Erdoğan'ın vakfına mı?190 izlenme
Atatürksüz 18 Mart hutbesine tepki gösterdi, Cuma namazında cami karıştı!48 izlenme
‘Cübbeli Ahmet’ ekonominin bozukluğunu kadınlara bağladı ! 'Kadınların çalışması çok büyük fitne fesatlık'117 izlenme
'Andımız denilen şey işkence gibi geliyordu... '301 izlenme
Trabzon’da iktidar eliyle çevre felaketi yaşanıyor165 izlenme
Hamza Dağ'ın 'Danışmanım değil büro personeli' dediği Kürşat Ayvatoğlu , Hamza Dağ’a cep telefonunu teslim ederken görülüyor!142 izlenme
Sigaraya yeni yasak yolda! Belirlenen iki kural büyük tartışma çıkaracak20 izlenme