8 Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından ŞanlıurfaSuruç karayolu üzerinde hizmete açılan AFAD Suruç Çadır Kent Geçici Barınma Merkezi boşaltılmaya başladı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Suriyelilerin kaldığı geçici barınma merkezinde yaşayan ailelerin kendi istekleriyle barınma merkezinden taşınması devam ediyor. FOTOĞRAFLAR:AA
2014 yılında Suriye’nin Aynel Arab kentindeki çatışmalardan kaçarak Suruç ilçesine sığınan Suriyelilerin çoğunlukta barındığı çadır kentte tahliye işlemleri sürüyor.
Türkiye’nin en büyük çadır kenti olma özelliğini taşıyan AFAD koordinasyonunda kurulan çadır kentte, Suriyeli sığınmacılar yanlarına aldıkları eşyaları minibüs ve kamyonetlere yükleyerek taşınmaya başladı. Taşınma işleminin 21 Haziran tarihine kadar tamamlanması bekleniyor.
35 BİN GÖÇMEN DAĞITILIYOR!
Öte yandan çadır kentten ayrılan Suriyelilere ev tutmaları için kira yardımı yapıldığı kaydedildi. Çadır kentte kalan 35 bini aşkın Suriyelinin, Türkiye’nin çeşitli şehirlerine dağılacağı ve ev tutmaları için kira yardımı yapıldığı bildirildi.
AJANSLAR
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cadirkentbosaltiliyor35binsuriyeliyekirayardimi4713310/
Ebubekir Sofuoğlu'nun bir skandalı daha ortaya çıktı! 'Çocuklarınızı başka şehirlere, tek başına üniversiteye göndermeyin. Kimlerle oturup kalktığını bilmiyorsunuz'95 izlenme
CHP'den tepki: "Kepez'in iradesini tutukladınız"31 izlenme
Polis telsizinden FETÖ propagandası!39 izlenme
Engin Alan "BOP’u bilmeyenler yarın yaşanacakları anlamakta zorlanır"600 izlenme
Yeni seçilen Yeniden Refah Partili başkan makam aracını satışa çıkardı30 izlenme
ABD basınından anlaşma sağlandı iddiası! Rahip Brunson serbest mi bırakılıyor?98 izlenme
Müjdat Gezen’den sert tepki! "Hangi darbede ayağınıza zincir vuruldu?"80 izlenme
Sami Selçuk'tan YSK'ya önemli çağrı195 izlenme
AKP'li Tevfik Göksu'nun '630 km metro yaptık' sözlerinin yalan olduğu ortaya çıktı!
Şahan Gökbakar'ın yerli otomobil Togg için dikkat çeken paylaşımı
Savcılık Narin davasında Nevzat Bahtiyar kararına itiraz edecek
Kars'ta gerici vakıflara peşkeş çekilmeyen bina kalmamış! "Böyle devam ederse şehrin adı ‘AK Kars’ olacak"