Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2026 yılı Ocak ayı merkezi yönetim bütçe verilerini açıkladı.
Ocak ayında merkezi yönetim bütçe giderleri 1 trilyon 635,8 milyar TL, bütçe gelirleri 1 trilyon 421,2 milyar TL ve bütçe açığı 214,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Bütçe açığı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 54 oranında arttı.
Ocak'ta faiz dışı bütçe giderleri 1 trilyon 179,4 milyar TL ve faiz dışı fazla ise 241,9 milyar TL oldu.
2025 yılı Ocak ayında merkezi yönetim bütçesi 139,3 milyar TL açık verirken, faiz dışı denge ise 23,8 milyar TL fazla vermişti.
Geçen sene ocakta 163 milyar TL olan faiz giderleri, bu sene Ocak'ta yüzde 180 oranındaki dev artışla 456,4 milyar TL'ye ulaştı. Bu rakam, tüm zamanların zirvesi olarak kayıtlara geçti.
Ocak'ta vergi gelirleri yıllık yüzde 49 artışla 1 trilyon 181,2 milyar TL olurken, gelir vergisi tahsilatı yüzde 71,4 artışla 338,3 milyar TL, dahilde alınan katma değer vergisi yüzde 80,6 artışla 298,8 milyar TL'ye yükseldi.
Ocak'ta vergi dışı gelirler yüzde 99,9 artarak 208 milyar TL'ye yükseldi.
NEFES
Rusya, nükleer bir saldırı durumunda hedefinde ilk 2 ülkeyi açıkladı: ABD ve İngiltere'yi haritadan sileriz41 izlenme
Sedat Peker açıkladı! Sezgin Baran Korkmaz'ın ses kaydındaki '9'uncu dakika' sırrı ne?69 izlenme
Yaz bitti kâbus bitmedi! Balıkesir'de orman yangını15 izlenme
Gayrimenkuller satıldı! SGK krizin eşiğinde!108 izlenme
"Engelleri kaldırdık" diyen Çalışma Bakanı başka ülkede mi yaşıyor? İşte AKP'nin 'sendika' karnesi38 izlenme
Yasaktan sonra dikkat çeken artış: Filistin'e mi gidiyor İsrail'e mi?21 izlenme
AVM iflas etti... Olan Ziraat Bankasına oldu!926 izlenme
Adana'da Darbe Karşıtları Demokrasi İçin Sokakta ! Slogan 'Laikler için YAŞASIN CEHENNEM !'1842 izlenme
Vali Mustafa Çiftçi, Kuvayı Milliye düşmanı İskilipli Atıf’ı anmayı savundu!
Emekli '5 senedir ilk defa yeni ayakkabı alıyorum' dedi, böyle isyan etti! "Yukarıdakiler utanmıyorlar mı! Karnımı nasıl doyuracağım?"
İstanbul'da hissedilen bir deprem daha
Şanlıurfa Suruç'ta toplu oy kullanıldı, sandık başkanı ses çıkarmadı !