AKP’li kaynaklar öncelikli olarak belgelerin sızdırılmasını “FETÖ operasyonu” olarak nitelendiriyor. Bununla ilgili olarak da 1725 Aralık süreci örnek gösteriliyor. 1725 Aralık sürecinde de “asıl hedefin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna işaret edilirken, TÜGVA’daki olayda da aynı şekilde Bilal Erdoğan üzerinden doğrudan hedefin yine Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu” ifade ediliyor.
Bu nedenle yakın süreçte gerek İçişleri Bakanlığı’nca gerekse Adalet Bakanlığı’nca “gerekli operasyonlar başlatılarak belgelerin kamuoyuna sızdırılmasının arkasındaki güç odaklarının açığa çıkarılacağı” konuşuluyor. AKP kanadı ayrıca son dönemde “ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilere” göndermede bulunarak “ABD’deki gizli bir elin yeniden FETÖ’nün hücrelerini uyandırdığı” kaydediliyor.
‘BÜROKRAT ETKİSİ’
AKP’li kaynaklara göre belgelerin sızdırılmasının bir diğer nedeni ise “olası bir iktidar değişikliğinde yeni gelen iktidara göz kırpmaya çalışan bürokratlar”.
Kaynaklar, bu durumun nedenini şöyle anlatıyor: “Salgın nedeniyle yaşanan ekonomik bunalımdan yorulan halkın bize tepkisi var. Bu durumu fırsat bilen bürokratlar da var. Bu bürokratlar, halkın bu tepkisinden hareketle, olası bir iktidar değişikliğinde kendilerine yer yapmak için muhalefete bilgi sızdırmaya çalışıyor.”
‘MUHALEFETİN GÜCÜ’
AKP, belgelere ilişkin bir diğer nedeni de “muhalefet kanadından iktidara yönelik açıklamaların artık kamuoyu tarafından da kabul görmesi” olarak açıklıyor.
“Halkın iktidar tarafından gelen açıklamalara temkinli yaklaştığı, buna karşılık muhalefet partisinin tezlerinin kamuoyunda daha fazla inandırıcı bulunduğu” ifade edilirken “AKP’nin son genel seçimlerde birtakım vaatleri vardı, ekonomide peyder pey büyüme hedefleniyordu. Ancak kimse salgını öngöremedi. Salgının yıkıcı etkileri devam edince bu kez canı yanan insanlar muhalefete sarılmaya başladı. Bazı söylemler var ki doğru değil ancak sahada doğru olmayan söylemleri düzeltmek zor” değerlendirmeleri yapılıyor.
https://www.krttv.com.tr/gundem/akpuyelerininkonusmalariortayaciktitugvabelgelerinedenh96866.html
Adamına göre adalet!66 izlenme
AKP'li adaydan 'pes' dedirten fotoğraf!273 izlenme
Ekrem İmamoğlu’nun konuşması sosyal medyayı salladı35 izlenme
Cumhuriyetin mirasını yediler: Cumhuriyet yaptı, AKP sattı38 izlenme
Tazminatlar pula döndü24 izlenme
Şanlıurfa’da 1 mahalle ve 28 bina karantinaya alındı!60 izlenme
Cengiz Holding'e verilen 1,6 milyar TL'lik destek Bakan Elvan'a soruldu43 izlenme
Depremin vurduğu Hataylılara çirkin provokasyon54 izlenme
Filistinli hemşirenin kocasının hava saldırısında öldüğünü öğrendiği anlar...
YÖK Başkanı Özvar’dan KPSS hakkında itiraf gibi sözler! "Sızma yok demedik"
Mansur Yavaş: 'Suç işleyenler cezasını çekecek, öyle ateşkes falan değil'
Bir ihale haberi: AKP'li başkanın 'amcazadeleri' kazandı!