Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan İstanbul’daki kira artışı nedeniyle annesinin yanına taşındığını açıkladı, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu?" diye sordu.
İlginç bir ayrıntı da Erkan'ın apartman görevlisiyle yaşadığı diyaloğu anlatmasıyla ortaya çıktı.

Merkezi Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan Hürriyet’ten Ahmet Hakan’ın sorularını cevapladı.
Erkan, apartman görevlisiyle diyaloğunu da anlattı. "Bir Merkez Bankası başkanı markette ilk neye bakar?" sorusunu şöyle yanıtladı:
Ben markette patatesin, kırmızı etin ve sütün fiyatına bakıyorum. Ekmek, süt ve akaryakıtın enflasyonda ciddi bir etkisi var. Aynı ürünü farklı fiyata satan market gördüğüm zaman bunu onlara soruyorum. Sonuçta iki adım ötedesin. Biz normal dışarıdan alınan yoğurt yemiyoruz, mayalıyoruz. Süt fiyatları bazen markette artmıyor ama TÜİK istatistiklerinde arttığını görüyorum. Apartman görevlimiz olan Sadık Abi’ye de çoğu zaman fiyatları soruyorum. Onu sorguya çekiyorum. Ben ‘indi’ diyorum. O ‘inmedi’ diyor. Sürekli “Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak” diyor.
Ek ödemeler hariç brüt 161 bin lira maaşı bulunan Merkez Bankası Başkanı Erkan, İstanbul’daki kira fiyatlarından şikayetçi oldu.

Söyleşide Hakan’ın kiralara yönelik sorusuna “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” cevabı verdi.

Yüksek memur rütbesindeki Erkan’ın bile annesine yerleştiren yüksek kira fiyatlarına karşı önerisi ise sosyal konutların arttırılması. Erkan birden fazla evi olan vatandaşlara ilişkin ‘Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı’ ifadelerini kullandı.
halktv.com.tr
600 daire Turgut Altıok’un mal beyanında yok! Mansur Yavaş: "Unutmuş olamaz"26 izlenme
Avrasya Tüneli ve Marmaray depreme dayanaklı mı?30 izlenme
Çiftçiye bir darbe daha: Erdoğan'ın imzası ile sıfır gümrükle 1 milyon ton ithalat30 izlenme
Erdoğan, gazeteci Portakal'ı hedef gösterdi! "Patlatırlar enseni"203 izlenme
Menzil’e dava: Kandırıp, mal varlığını aldılar36 izlenme
Barış'lar için yargılamayı yapacak mahkemeye tahliye talebi!62 izlenme
CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Gücünüzü anayasadan alıyorsun, bindiğin dalı kesiyorsunuz27 izlenme
Deprem bölgesindeki yurtta şampuan kullanan itfaiye erinden duygulandıran hareket45 izlenme
Seçil Erzan 'fon dolandırıcılığı' davasında 102 yıl hapis cezasına çarptırıldı
Atanamadığı için inşaatta çalışan öğretmen, çalıştığı inşaattan düşerek hayatını kaybetti
AKP’li belediyenin mezarlıklar sorumlusundan 1 milyon liralık vurgun!
Engin Altay'dan Soylu'ya 'Çataklı' soruları: 'Asıl iltisaklı sensin'