Rusya’dan gelen buğday yüklü 13 gemi Tekirdağ’da limanlara girmek için sıra bekliyor. AKP’nin “un ihraç etmek için buğday ithal ediyoruz” söylemi de doğru çıkmadı.
CHP milletvekili İlhami Özcan Aygun, 2020’ye girer girmez Suriye’den 20 bin ton hububat alınması yönündeki kararın, Türkiye’nin buğday üretiminde düştüğü acı tablonun yansıması olduğunu söyledi. “Unu değil, geleceğimizi çuvallıyoruz” diyen Aygun, “AKP, buğday ithalatının un ihraç etmek için yapıldığını savunuyor. Öyle olsa dahi durum vahimdir. Çünkü un ihracatı 3 milyon tonun altına düştü. 2019’da 8.8 milyon ton buğday ithalatı yapıldı. Türkiye’nin üretimi ise 19.5 milyon ton oldu. Yani ithalatımız, üretimimizin yüzde 45.5’ine ulaştı” değerlendirmesini yaptı. Aygun, Türkiye’nin buğdayda kendi kendine yeterli bir ülke olmaktan çıktığını vurgularken, “Buğday ithalatının yüzde 70’i Rusya’dan yapıldı. Rusya, kuraklık nedeni ile ithalatı keserse ne yapacağız” diye sordu.
Aygun ayrıca, Türkiye’nin 2002’de de 19.5 milyon ton buğday ürettiğini hatırlatırken, şu noktaya da dikkat çekti: “Türkiye nüfusu 2002’de 66 milyon 401 bin kişi iken, 2018’de 82 milyona ulaştı. Bu dönemde nüfus yüzde 23.4 artarken, üretim miktarı aynı kalmış ve buğday ekim alanları ise daraldı. Tehlike çanları çalmaktadır.”
http://www.krttv.com.tr/ekonomi/bugdaydatablovahimh24551.html
Erasmus öğrencileri bile sığınmacı haline geldi: 'Vize krizi AKP'nin demokratik anlamda Türkiye'yi açık cezaevine çevirmesinin sonucudur'42 izlenme
Arınç'ın damadı Erdoğan'a böyle meydan okumuş: "Paraları saydım indeyim bekliyorum"1101 izlenme
Depremzede esnaf konteynerlerine zabıta müdahalesi33 izlenme
“Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganına suç duyurusu!44 izlenme
Son dakika… CHP ve İYİ Parti ittifak konusunda anlaştı!870 izlenme
İliç Savunucusu Sedat Cezayirlioğlu: "Bütün Ortadoğu’yu etkileyecek bir felaket yaşanıyor"59 izlenme
Adıyaman’da 350 kişilik işe 7 bin 441 başvuru!91 izlenme
Saçmalamaya devam! Kurtulmuş: 18 Mart’taki büyük zaferle, 15 Temmuz, 16 Temmuz büyük zaferi arasında hiçbir fark yoktur175 izlenme
AKP’li eski vekilin maden ocağına ÇED izini
Erdoğan’ın 4 yıl önceki uzay konuşması: "Bir tarafta 810 milyon insan en temel gıda maddelerine ulaşamazken, sermaye sahipleri turistik uzay seyahati için yüz milyonlarca doları harcayabilmektedir"
CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı!
Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı!