Kiracılar da ev sahipleri de yandı: Aidatlara en az yüzde 47 zam geliyor!
Barınma sorununun bir diğer boyutu: Fahiş aidatlar
Türkiye'de barınma sorunu her geçen gün daha da büyüyor. Fahiş kiraların yanı sıra hem kiracıların hem de ev sahiplerinin ortak sorunu ise fahiş aidatlar.
Ocak ayı itibariyle aidatlara yüzde 47 zam geliyor
Yılbaşı ile birlikte hemen hemen bütün sitelerin aidatlarında artış bekleniyor. Tv100 muhabiri Muratcan Altuntoprak hem ev sahiplerine hem de kiracılara kötü haberi verdi. 2024 yılı öncesinde milyonlarca kişiyi ilgilendiren zam merak konusu olmuştu.
Habere göre yeni asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte aidatlara gelecek zam da belli olacak. Ödenen her 100 liralık aidatın 72 lirası işçiliğe gidiyor, 8 lirası ise enerji giderlerine. Buna göre asgari ücrette yapılacak artış aidatlara da yansıyacak.
Uzmanlara göre aidatlar yüzde 47 artacak
Uzmanlara göre ocak ayında hem enerjiye hem de asgari ücrete yapılacak zamla birlikte aidatların minimum yüzde 47 artması bekleniyor. Bu oran, 100 liralık aidatın 147 liraya çıkması anlamına geliyor.
Apartman ve site genel kurullarına mutlaka katılın
Uzmanlar konutta aidatların belirleneceği apartman veya site genel kurullarına kiracıların ve ev sahiplerinin mutlaka katılması gerektiğini söylüyor. Bu sayede aidatların makul bir seviyede tutulması için mücadele edilebilir.
halktv.com.tr
Türk vatandaşlığını kolayca işte bu 'hileli' yöntemle alıyorlar! "Meyve bahçeleri 3 yılda 5 kez yabancılara satılıyor"37 izlenme
Ruslar 2022’de Türkiye’de konuta akın etti36 izlenme
İşsizlik ödemeleri bayram öncesine çekildi8 izlenme
AKP'lilere göre doların yükselmesinin tek sorumlusu dış güçler !2892 izlenme
Salgında yurttaşa 10 milyar lira destek, 20 milyar lira ceza!74 izlenme
İstanbul Havalimanı'nı işleten şirkete dev kıyak! Patronlarına katmerli teşvik44 izlenme
Daha fazla MTV detayı ortaya çıktı: Ödemezseniz arabanızı satamazsınız29 izlenme
Civarda 50 cami var ama 30 bin kişilik cami yapılacak!501 izlenme
Akşener: "İmamoğlu ve Yavaş'ın elini kaldırıp seçim startını vermek görevi Sayın Kılıçdaroğlu'nundur"
Üç çocuğun öldüğü inşaat AKP’li belediye ile valiliğe ait çıktı!
Abdülhamid Han sondaj gemisi Karadeniz’e çıkamıyor
Zeytinlik katliamına yasal kılıf: CHP'den BAE iddiası