Türkiye’de felaketlerim biri biterken biri başlıyor. Ülkemiz, yangınların ardından Batı Karadeniz’de yaşanan büyük sel felaketi ile sarsıldı.
Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre; Batı Karadeniz’in karşı karşıya kaldığı sel felaketinin merkezi Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi oldu. Bozkurt selden en fazla etkilenen yerleşim yerlerinin başında geldi. İlçe merkezi adeta bir tsunami gibi gelen sulara teslim oldu.
Yaşanan selin, adeta bir tufanın dönüşmesinin Bozkurt’a 20 km uzaklıkta bulunan HES barajında yaşanan çökmeden dolayı olduğu iddia edildi. Kastamonu Valiliği ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu iddiayı yalanlarken, Bozkurt’ta yaşayan bir çiftçiye selin gerçekleştiği Çarşamba günü giden mesaja YENİÇAĞ ulaştı.
Mesajda, “Çiftçilerimizin dikkatine. Bölgemizdeki yoğun yağışlar nedeniyle sel riski beklenmektedir. Tesislerimizi ve arazilerimizi korumak amacıyla barajlarımız kapatılmış regulataör kapaklarımız açılmıştır. Tüm çiftçilerimizin önlem almasını önemle rica ederiz” denildiği görüldü.

Tarım ve Orman Bakanı ise sel felaketinde Kastamonu Bozkurt'taki HES'le ilgili problem olduğunun söylendiğini belirterek, "Burada HES'le alakalı bir problem yok. 'Regülatör kapakları, taşkın esnasında açılıyor, ondan patladı' diyorlar ama böyle bir durum söz konusu değil. Genelde HES'ler bu işin sebebi yerine genelde bana göre mağduru oluyor." diye konuşmuştu.

Regülatör kapaklarından üçünün açılmış hali

Regülatör kapaklarının tam açılmış hali
https://www.gercekgundem.com/guncel/292686/bozkurttakiselfelaketindeyenigelismebelgeortayacikti
Bizi kıskanan Almanya'da ahlak çökmüş ! İzleyin hak vereceksiniz !1339 izlenme
“Operasyona İtiraz Edeni İster Gazeteci, İster Milletvekili Olsun Vurun!”741 izlenme
Sonunda bunu da gördük! Sınırdan kaçak geçenlere taşıma hizmeti43 izlenme
Şehit polis Fethi Sekin'in görev başındaki görüntüleri ortaya çıktı30 izlenme
AKP’li Gönenç o paylaşım için özür diledi!65 izlenme
Vatandaştan, sürekli tarih değiştiren Nureddin Nebati’ye tepki: "Yalan söylemek bedava!"48 izlenme
Kılıçdaroğlu, yine iktidarı mecbur bıraktı: Interpol tarafından aranan çete lideri İstanbul'da yakalandı!27 izlenme
Tutdere’ye yapılan 'haksızlık' dedi, istifa edip CHP'ye geçti15 izlenme
AKP'nin oy oranı serbest düşüşte: Son bir yılda çarpıcı değişim!
İsrail ve İran birbirlerine füze yağdırıyor! Tahran ve Tel Aviv vuruldu
Erdoğan'ın emeklilere 'müjdesi'nden zam çıkmadı!
Boğaziçi protestolarında 48. gün: Kadın akademisyenler Melih Bulu'nun 8 Mart paketlerini iade etti!