31 Mart seçimlerinde İlkadım Belediye Başkanı seçilen Necattin Demirtaş, AKP’den devraldığı belediyenin borç miktarını açıkladı. Demirtaş, belediyenin yaklaşık 264 milyon TL borcu olduğunu söyledi.
“İlk işimiz mali yapıyı düzeltmeye çalışmak olacak” diyen başkan Necattin Demirtaş şöyle konuştu; “Bu yıla ait ödememiz gereken yüklü miktarda bir borç var. Bunların ödenmesi noktasında biraz sıkıntılarımız var. Toplamda 264 milyon TL civarında bir borç stoku var. ‘Borç yiğidin kamçısıdır' derler. Biz borçtan korkmuyoruz da bir ödeme zorluğunu içerisinde olacağımızı düşünüyorum. Şu anda İller Bankası’ndan gelen paylar, devlet borçları kesintisinden sonra memur maaşlarının ödenmesine ancak yetiyor. 120 milyon lira civarında ‘kamu alacağı’ borcu var. Kamu borçları İller Bankası'ndan aldığımız paydan otomatik olarak kesiliyor. Geriye kalan kısım 3. şahıslara olan borçlar ve özel banka borçları olarak oldukça yüksek. Ortalama aylık 10 milyonun üzerinde bir ödemeyle karşı karşıyayız gibi gözüküyor. Bunu çevirmemiz hayli zor”
Ödenecek borç miktarının fazla olması nedeniyle sıkıntılı günlerin kendilerini beklediğini ifade eden Başkan Demirtaş, “Yeni belediye binasına bayramdan sonra taşınacağız. Şu an kullandığımız 2 belediye hizmet binasını satmayı düşünüyoruz. Zaten elimizde bir kaynak yok. Bu da bizim yükümüzü hafifletecektir. Piyasaya olan borçları bu 2 binadan birini satsak bile biraz nefes alırız diye düşünüyorum. Henüz karar aşamasındayız. Meclisten geçecek mi bu süreç de önemli. Vatandaşlardan alabildiğimizi alacağız, gayrimenkullerden de satabileceğimizi satacağız. İkisini de yapamazsak, millete ‘durum bu' diyeceğiz” diye konuştu.
Belediye tarafından yaptırılan bazı projelerin zorunlu olarak durdurulacağını dile getiren Demirtaş, “Unkapanı Kültür Merkezi inşaatı İller Bankası'ndan kaynak kullanılmadan yapılmaya çalışılmış. Belediye kendi kaynaklarıyla yapmaya kalkışmış. Şu anda orayla ilgili 34 milyon TL bir borç var. Orayı muhtemelen durduracağız. Çünkü kaynaksız, kredisiz 15 milyon kullanma şansımız yok. Şu anda bizim buna harcayacak paramız yok. Durumumuz düzelirse belki ileride devam ederiz” ifadelerini kullandı.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/borcuodemekicinbelediyebinasinisatacak4576928/
Mehmet Şimşek'ten milyonları ilgilendiren maaş açıklaması11 izlenme
Emekli ve memurun kuruşu kuruşuna zamlı maaş tablosu! ‘Zam kurnazlığı’ milyonları vurdu!120 izlenme
İYİ Part lideri Meral Akşener'den "Dar gelirliler hariç herkes kar etti" diyen Nebati'ye tepki: Dalga mı geçiyorsun?26 izlenme
CNN Türk'te Hande Fırat ile Melik Yiğitel fena kapıştı! "Bana şov yapma, çok pişman olursun"26 izlenme
Böcek ailesi soruşturmasında otel sahibi ve çalışanına yakalama kararı!16 izlenme
Ucuz et kuyruğunda bekleyen yurttaşlardan tepki: "Bizi yönetenler utansın. Hakkımızı helal etmiyoruz"25 izlenme
Kaçak yabancılara Türkiye’de kalma vaadinde bulunuyorlar! Kimden güç alıyor bu adamlar?56 izlenme
AKP'li bakan 4 gün önce Kayseri'de 'İnşallah sizler de şehit' olun demişti !567 izlenme
4 öğretmenden 1’i ek iş yapıyor
Emekli çiftçinin feryadı: “Yağ da elimizde kaldı. Devletin verdiği yüzde de belli, 15,75. Bu gidişle biz açlığa mahkum olduk, açlıktan öleceğiz"
Yardıma muhtaç aile sayısı 3 milyon 792 bin oldu!
Bakan Özer’den ataması yapılmayan öğretmene skandal sözler! 'Mühendisler de atanamıyor ama sizin kadar ağlamıyor'