Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Enerji Bakanı Fatih Dönmez, elektrik faturasını ödeyemediği için bu yılın sadece OcakTemmuz aylarını kapsayan 7 aylık dönemde 26 ildeki 34 bin 790 abonenin elektriğinin kesildiğini açıkladı. Ancak bu sayının, 7 aylık dönemde elektriği kesilen ve hâlâ açılmayan abone sayısını gösterdiği öğrenildi.
MAĞDUR DAHA FAZLA
7 aylık dönemde gecikmiş faturasını ve 182 liralık açma kapama parasını ödeyip elektriğini açtıranların listeden çıkarıldığı, bu nedenle gerçek mağdur sayısının çok daha fazla olduğu ifade edildi.
Dönmez'in gönderdiği listede borcundan dolayı elektriği kesilen abone sayısının birçok ilde sıfır görünmesi dikkat çekti. Örneğin geçen yıl 37 bin 580 kişinin borç kaynaklı elektriğinin kesildiği İstanbul'da bu yılın ocaktemmuz döneminde bir tek kişinin bile elektriğinin kesilmediği bilgisi verildi. Bakanlıkla görüşüp nedenini soran Tanrıkulu, “Borcundan dolayı elektriği kesilen ancak sonradan açtıranların listeden ayıklandığını, böylece gerçek mağdur sayısının düşük gösterilmeye çalışıldığını öğrendik. Benzer durum geçmiş yıl istatistiklerinde de var. Karanlıkta kalan yoksul sayısı ne yazık ki halktan gizleniyor” dedi.
REFAH İÇİNDEKİ İLLER!
Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in gönderdiği ve 26 ili kapsayan listede, geçen yıl Ağrı, Aksaray, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Hakkari, Kars, Kilis ve Yalova'da bir tek abonenin bile elektriği borcundan dolayı kesilmemiş görünüyor. Aynı durum, bu yılın ilk 7 ayında İstanbul, Aksaray, Bitlis, Hakkari, Muş ve Yalova'da da söz konusu. Bunun nedeninin elektriğini açtıranların listeden çıkarılması olduğu belirtildi.
Cumhuriyet Üniversitesi’nde Atatürk’e ‘mobil’ sansür!385 izlenme
Köprü ve otoyolların ardından Avrasya Tüneli’ne de dev zam!41 izlenme
Her an istifa etmesi beklenen AKP'li vekil konuştu47 izlenme
AKP’li belediye millet bahçesi için 7 ayda 2 kez ihaleye çıktı!46 izlenme
Suriye/Irak tezkeresindeki ‘yabancı asker’ maddesine itiraz eden gaziler: "Yabancı asker işgal demektir, tehdittir!"38 izlenme
Deniz Feneri’nden Diyanet’e oradan Kızılay’a!428 izlenme
CHP'li Adıgüzel'den açıklama: ''İktidar, Cengiz İnşaat'ın vergilerini düzenli olarak sıfırlıyor''93 izlenme
Vaka sayılarındaki artış fırsatçıların da iştahını kabarttı! Maske fiyatlarına yüzde 300 zam!39 izlenme