Geçim sıkıntısının yol açtığı borç yükünün alında kalan vatandaşlar, icra dosyalarından kurtulmak için en temel geçim ve yaşam araçlarını satışa çıkarıyor. Türkiye’nin farklı illerinden yayımlanan icra ilanları yurttaşların her şeyini satışa çıkarıldığını gösterdi.
Manisa’nın Salihli ilçesinde bir çiftçi, 20 bin liralık borcunu ödeyemediği için tarlasında kullandığı bağ boğaz açma makinesini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı.
Salihli Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu’nun 2025/93 sayılı dosyasında ayrıca başka çiftçinin 5’li pulluğu, yaklaşık 15 bin liralık borç nedeniyle icra listesine girdi. İlanlarda makinelerin durumu teknik ifadelerle anlatılırken, bu araçların çiftçi için yalnızca bir eşya değil, üretimin kendisi olduğu gerçeği satır aralarında kaldı. İcra dosyalarının en çarpıcı örneklerinden biri Bursa İnegöl’den geldi.
İnegöl İcra Dairesi Holstein siyahalaca ırkı, yaklaşık 7–8 yaşlarında, damızlık bir dişi sığırı satışa çıkardı. Yaklaşık 102 bin liralık borç nedeniyle haczedilen ineğin başlangıç bedeli 59 bin lira olarak belirlendi. Kırsalda tablo daha da ağır. Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde bir köy samanlığı 13 bin 725 TL bedelle icra yoluyla satışa çıkarıldı. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Kırköy Mahallesi’nde ise taş duvarlı ve yarı yıkık bir samanlık–ahır yapısı 28 bin 500 TL ihale açılış fiyatıyla satış listesine alındı.
ALYANS BİLE İCRAYA DÜŞTÜ
Borç yalnızca üretimi değil, kişisel eşyaları ve özel hayatı da icra masasına taşıdı. Samsun Merkez’de 1,95 gram ağırlığında, 14 ayar bir erkek yüzük alyans 6 bin 700 liralık borç nedeniyle icraya çıkarıldı. Başka bir örnek ise borcun ne kadar derine indiğini gözler önüne serdi. Tekirdağ’da bir vatandaşın evinde kullandığı su sebili 20 bin TL bedelle icraya çıkarıldı. İhalenin başlangıç fiyatı 15 bin TL olarak belirlenirken, ilan açıldığı andan itibaren hiç teklif verilmediği görüldü.
NEFES
İliç'teki altın madeninin lisansı iptal edildi36 izlenme
AKP'den AKP’ye geçen belediye enkaz devraldı: 1 Milyar 165 Milyon 394 bin TL borç bırakıldı61 izlenme
Belediyenin aracını oğluna tahsis etti, trafik cezasını da belediyeye ödetti iddiası42 izlenme
Erdoğan geliyor diye HES'lerden kuruyan derelere su verildi!57 izlenme
İYİ Parti’de istifalar hız kazandı! Akşener’e tepki büyük42 izlenme
İYİ Parti’den istifa eden Yılmaz’ın hedefinde Akşener var: 'Bir saat dedikodu yaptı'42 izlenme
Emekliden kurban isyanı: "3 bin lirayla tavuk kesemeyiz"31 izlenme
PİAR Araştırma Şirketi 'en başarılı belediye başkanı' anketinin sonucunu açıkladı80 izlenme