CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı yayında "Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart" açıklaması hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu.
Tekin, “Naci Ağbal'ın görevden alınmasından saatler önce kimler yüklü miktarda Dolar topladı ise, Erdoğan'ın TRT'de faizlerin düşürülmesine yönelik sözleri öncesinde de aynı kişilerin yüklü miktarda Dolar topladığını düşünüyorum” dedi.
Uzmanların, TRT’de ki programın ülkeye maliyetin 90 milyar TL olduğunu söyleyen Tekin, “Paramızın değer kaybı yılbaşından bu yana yüzde 16’i aştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında piyasalar kapalı olmasına rağmen Dolar TL karşısında en yüksek 8.77 liraya, Euro ise 10.71 liraya ulaştı. Böylece 'TL' değer kaybında yeni bir rekoruna ulaşmış oldu" ifadelerine yer verdi.
"Biz bu filmi Naci Ağbal’ın istifası öncesinde de izlemiştik" diyen Tekin, “Artık bu durum şüphe etmenin ötesine geçmiş, doların yükselmesinden birileri kâr ediyor birileri de bu işe öncülük ediyor tezini güçlendiriyor! Aksi söylenebilir mi?" yorumunu yaptı.Tekin, “Kimlerin bu kritik açıklamalar öncesinde döviz topladığının tespiti yapılmadığı sürece bu ülkenin gariban vatandaşı daha çok bedel ödemeye devam edecek” dedi.
Yükselen kur ile mücadele etmek için Merkez Bankası'nın faizleri düşürmek yerine tam tersine artırmak zorunda kaldığını ifade eden Tekin, “Vicdan sahibi herkes bunun hesabını sormakla hükümlüdür! Dolar bir gecede yine fırlıyor. Eğer iddialar gerçek ise Salı günü döviz alanlar kimlerdir bunun da açığa çıkarılması gerekiyor” dedi.
TL’nin yabancı para birimleri karşısında 1 kuruş değer yitirmesinin dahi Türkiye’nin brüt dış borcunun TL karşılığını 4 milyar lira birden artırdığını ifade eden Tekin, “Kurun yükseleceği ve Türkiye ekonomisini zora sokacağını bile bile Merkez Bankasına müdahale edileceği mesajı verilmesinin artık tesadüf olmadığı düşünüyorum. Geleneksel olmayan görüşlerin para politikasına müdahale ettiği ve TCMB bağımsız davranamadığı müddetçe kurdaki ve enflasyonda ki artış sorunu çözülemeyecek.” yorumunu yaptı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/erdogantrtdekonusmadanoncekimlerdolaraldih79937.html
AKP ve MHP'li üyeler 10 aydır reddediyordu: ABB'de çoğunluk CHP'nin olunca Mansur Yavaş'ın 'ilk icraatım olacak' dediği proje Meclis'te kabul edildi17 izlenme
50 barodan ortak açıklama: Cumhuriyetin kuruluş felsefesine aykırı121 izlenme
FETÖ'nün eski suç ortağı olan isim CIA'in Fetullah Gülen'i nasıl ajan yaptığını açıkladı32 izlenme
'Son 15 yılda 40 liralık fatura 180 lira oldu'98 izlenme
‘İlk vakalar umreden ve İstanbul’dan gelenlerde çıktı’144 izlenme
Lütfü Savaş’tan çarpıcı ‘Yabancı oy’ açıklaması: Rakam verdi45 izlenme
İmamoğlu protestolarında 296 genç tutuklanmıştı: Erol Evgin'den iktidara çağrı!26 izlenme
Türkiye yangın alarmında! Alevler her yerde, zamanla yarış kızıştı18 izlenme
Bir rezalet daha! '128 milyar dolar nerede?' afişi için tuhaf kaldırılma gerekçesi!
İşte emeklinin acı gerçeği! "Kırmızı eti en son 1.5 yıl önce almıştık"
Prof. Dr. Şenol: 'Ankara, Vuhan oldu' durumu yavaş yavaş diğer illerde de olacak
CHP'den flaş Hatay açıklaması: "Oylarımızın yazılmadığını tespit ettik"