İstanbul Boğazı'nda İBB ait olan yetkiler, başkan ve yöneticileri ile üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanacak yeni kurullara devredilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı 28 maddelik kanun tasarısı ile idare heyetindeki İmamoğlu’nun ve İBB’ye ait Boğaziçi İmar Müdürlüğünün yetkileri de elinden alınmış olacak. Ayrıca yeni düzenleme ile kaçak yapıların yerine yeni binaların yapılmasına izin verileceği belirtiliyor.
İMAMOĞLU’NDAN İLK TEPKİ
Konuyla ilgili olarak Euronews’e konuşan İmamoğlu, hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin davetiyle Strasbourg’da bulunan İmamoğlu, “İstanbul'un hukuku olan her şeyi yine hukuk yoluyla elde etmek istiyoruz. Hukukumuzu o anlamda sonuna kadar İstanbul halkı lehine kullanırız. Doğru olmadığını düşünüyoruz. Yani Yunus Emre'nin de dediği gibi “Sen sana ne sanırsan başkasına da onu san” eğer sayın Cumhurbaşkanı biliyorsa, bu sözü de hatırlatmak isterim kendisine” şeklinde konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bogazicinincumhurbaskaninadevrineimamoglundanilktepki5420873/
Çocuklarımız üzerine kirli oyunlar oynanıyor21 izlenme
AKP'li Başkan hakkında çarpıcı 15 Temmuz gerçeği! Kahramanlıkları palavra çıktı!97 izlenme
‘Seçimden sonra IMF kaçınılmaz’486 izlenme
Gelir İdaresi Başkanlığı kişisel verileri özel şirketlere 25 kuruşa satılabilecek20 izlenme
Türkiye'de bir ilk: MHP kadın kolları yönetimine erkekler girdi!146 izlenme
Papara soruşturması EkoTürk TV'ye uzandı: TMSF'ye devredildi10 izlenme
Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur, Türkiye’ye getirildi53 izlenme
Erbakan’a toplu istifa şoku30 izlenme
Enes Kara'nın ölümünün ardından paylaştı! Cemaat yurtları hakkında çarpıcı sonuç: 'Asla...'
Kuşadası'nın dev oteli iflas etti! 8 açık yüzme havuzu olan otelde 1276 oda var
Eski Bakan Bayraktar ‘Tapeler bana ait’ demişti, CHP’den ilk tepki geldi!
CHP, Hatay için YSK'ya başvuruyor: Oldubittiye izin vermeyeceğiz