Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan kayyım rektöre karşı eylemler sürüyor. Dün gerçekleşen polis müdahalesini protesto etmek amacıyla Ankara'da toplanan öğrencilerin 69'u gözaltına alındı. Bazı öğrencilerin polis müdahalesi esnasında yaralandığı görüntülendi.
ODTÜ Savunulmalı'dır hesabından yapılan açıklamada, "Kızılay'da Boğaziçi Direnişi'ne destek için toplanan öğrencilere henüz eylem başlamadan polis saldırdı. Gözaltılar var" denildi.
Bir öğrencinin gözaltına alınırken dişinin kırıldığı ve yaralandığı görüldü. Kızılay’da toplanan gençlerin 69’u gözaltına alındı.
Dün İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi önünde gerçekleşen protestolara polis müdahalesi gerçekleştirilmişti. Müdahalede 159 kişi gözaltına alındı. Bugün Ankara'da yapılan 69 gözaltı ile birlikte sayı 228'i buldu.
İstanbul Valiliği, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterilerde gözaltına alınan öğrencilerden 98'inin serbest bırakıldığını açıklamıştı. Daha sonra yaptığı açıklamada ise, olaylarda gözaltına alınan 159 kişiden 102'sinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadığı, 15 kişinin ise üniversite düzeyinde eğitim görmediğini açıklamıştı.
Boğaziçi Üniversitesi önündeki protesto gösterilerinde gözaltına alınanlardan bir bölümü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından otobüslerle getirildikleri Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolleri tamamlanan öğrenciler adliyeye sevk edildi.
ÇHD, ''Dün Boğaziçi Üniversitesi çevresinden gözaltına alınıp bugün adliyeye çıkartılan 10 kişi hakkında, savcılık ev hapsi uygulanması talebi ile sulh ceza Hakimliğine sevk kararı verildi. Gözaltılar sulh ceza hakimliğine çıkartılmadan, dosya üzerinden haklarında ev hapsi kararı verildi'' açıklamasını yaptı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce eyleme ilişkin yapılan açıklamada, ''Kadıköy ilçesinde yasadışı toplanma ile ilgili yapılan müdahalelerde toplam 93 şahıs yakalanmıştır. Beşiktaş ve Sarıyer İlçesinde alınan emniyet tedbirlerinde Kadıköy ilçesine giderek eyleme katılmak isteyen şahıslar uyarılmış, uyarılara riayet etmeyen, direnen ve mukavemette bulunan 11 şahıs yakalanmıştır. Kadıköy, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde toplamda 104 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bogazicieylemlerindegozaltisayisi228eyukseldi1810822
YÖK’ten Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci’ye soruşturma!35 izlenme
Ekonomi paketinden halka büyük yük çıktı11 izlenme
Oksijen tüpüyle yaşayan annesinin yanından alınıp, Erdoğan'a hakaretten tutuklandı!286 izlenme
Bakan Koca 6 ay sonra itiraf etti! 'Belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakalar tabloda yer almıyor'69 izlenme
Kaçak elektiriğin bedeli vatandaşın sırtında!149 izlenme
Çiftçi çıkış yolu arıyor: Maliyetinin yarısına bile alıcı bulamıyor!26 izlenme
Bomba anket! İşte Erdoğan'ın oy oranı1322 izlenme
‘Kızılay Holding’in 12 koltuklu başkanı38 izlenme
Kart sahipleri dikkat! ATM’den para çekmeseniz de ücret kesilecek: İşte bedava yöntemi…
Sedat Peker, Süleyman Soylu'nun 'don' arşivini açtı!
Böcek ailesinin öldüğü ilaçlama skandalında yeni gelişme: Oteli ilaçlayanın ifadesi ortaya çıktı
Yüzde dört zam isyan ettirdi! OHAL ilan edildi