Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi'nde mavi denizi, yemyeşil asırlık ormanları ile mavi yolculuğun az kalan koylarından biri olan Cennet Koyu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) tarafından geçtiğimiz özel bir şirkete kiralandı. Şirket ruhsat almadan sahile kamyonlarla kum döktü, kafeterya, tuvalet ve duş yaptı.
Milas Orman İşletme Şefliği bölgenin 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ve ormanlık alan olması nedeniyle kaçak ve izinsiz yapılaşmayı gerekçe göstererek, geçtiğimiz yıl mayıs ayında Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Cennet Koyu’ndaki inşaatla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu' da suç duyurusunda bulundu ve belediye yazı göndererek kaçak yapıların yıkılmasını istedi.

KURUL: BELEDİYE KALDIRIP BİLGİ VERSİN
26 Mayıs 2023'te Kurul’un aldığı ve ilgili kurumlarla paylaştığı kararda şöyle denildi:
“Muğla ili, Bodrum ilçesi, Göl Mahallesi, Cennet Koyu Mevkii, Türkbükü Doğusu Turizm Merkezi sınırlarında, doğal sit alanında, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 13.04.2023 tarihli ve 14107 sayılı kararı ile 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilen tapulama harici alandaki uygulamaların ivedilikle durdurulmasına, alanda Müze Müdürlüğü uzmanlarınca tespit edilen izinsiz uygulamaları yapan ilgililer hakkında 2863 sayılı Yasa kapsamında gerekli adli işlem yapılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunulmasına, soruşturma sonucundan Kurulumuza bilgi verilmesine, tüm uygulamaların Müze Müdürlüğü denetiminde, Belediyesince kaldırılmasına, uygulama sonucuna ilişkin bilgi ve belgelerin Kurulumuza iletilmesine, söz konusu alanda, Kurulumuzdan izin alınmadan herhangi bir inşai ve fiziki uygulamaya gidilmemesine karar verildi.”

BELEDİYE NEDEN DOKUNMUYOR
Bodrum’un Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koyu’nda 1. derece arkeolojik sit alanına restoran kafeterya yaparak işletmeye açan şirket, Kültür ve Turizm Bakanlığı Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı "belediye tarafından kaldırılmalı" kararına rağmen Bodrum Belediyesi'nin aradan geçen 1 yıla rağmen hâlâ kaçak yapıya dokunmaması dikkat çekiyor.
Restoran, kafeterya, tuvalet ve sosyal tesisler yıkılmadığı gibi 2024 yaz sezonu için bir de iskele yapıldı.

KANUN NE DİYOR?
3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesine göre; yapı ruhsatına aykırılığın giderilmemesi ya da yapı ruhsatı alınamaması durumunda, yapı ruhsatı iptal edilir ve yapı ruhsatına aykırı ya da yapı ruhsatı olmadan yapılan yapı, belediye encümeni ya da il özel yönetimi kararıyla, belediye ya da valilikçe yıktırılır ve yıkım giderleri yapı sahibinden alınır.
Sözcü
AKP'li troll hesaplar birbirini ifşa etti!97 izlenme
Tehdit mi edildi? Narin'in ailesinin sorguladığı çoban 'Enes'i sordular mı' sorusuna 'hayır' dedi ama Aile Meclisi videosunda Enes'in adı net duyuluyor!"35 izlenme
Vakıfbank'ın hisseleri yabancılara satılıyor15 izlenme
Hanefi Avcı'dan Yargıtay'a Sinan Ateş çağrısı: "MHP'ye soruşturma açılmalı"24 izlenme
Manisa’daki şatafatın bedeli 4 milyon dolar53 izlenme
Kılıçdaroğlu'nu o hareketi sosyal medyada izlenme rekoru kırıyor!49 izlenme
Vecdet Öz: "ATA İttifakı sona ermiş oldu, her parti istediği kararı verir"30 izlenme
AKP'ye geçeceği iddia edilen Burcu Köksal: "Göndermek isteyenlere inat CHP’deyim"13 izlenme
AKP'li Belediye'den yolsuzlukları gizleme dersleri !
BBP İlçe Başkanı, CHP’ye oy verecek yurttaşları tehdit etti! "Bir oy için b.k yoluna gitmesinler"
ABD'de Erdoğan ve çevresine yaptırım girişimi
Artık kiloyla değil taneyle alınabiliyor: 1 dilim baklavanın fiyatı şok etti