Fatih’te bulunan "Harbour Suites Old City" otelinde konaklayan gurbetçi Böcek ailesinin ölümüyle ilgili soruşturmada hem adli süreçte hem de delil dosyasında önemli gelişmeler yaşandı.
Soruşturma kapsamında ilk etapta gözaltına alınan 7 kişiden 4’ü tutuklanmış, otel sahibi H.O. ve otel çalışanı R.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Ancak savcılığın ve ailenin avukatlarının karara itirazı üzerine Sulh Ceza Hakimliği dosyayı yeniden inceledi. İtirazı haklı bulan hakimlik, otel sahibi H.O. ve otel çalışanı R.B. hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamasıyla tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Kararın ardından harekete geçen ekipler, iki şüpheliyi de yakalayarak gözaltına aldı.
Gazeteci Dilek Yamandemir'in aktardığı bilgilere göre olayın merkezindeki "zehirli ilaçlama" iddiasını güçlendiren ve soruşturma dosyasına giren 14 Kasım tarihli servis raporu ise büyük bir çelişkiyi gözler önüne serdi.
Olayın hemen ardından yapılan savunmalarda, oteldeki yoğun ilaçlamanın "tahtakurusu istilası" nedeniyle yapıldığı iddia edilmişti. Ancak DSS İlaçlama firması tarafından düzenlenen belgede şu detaylar dikkat çekti:

Soruşturmada ortaya çıkan bir diğer skandal ise ilaçlamayı yapan firmanın yetkinliği oldu. Otele işlem yapan DSS İlaçlama şirketinin bu tür faaliyetler için gerekli izinlere sahip olmadığı, ilaçlamayı fiilen gerçekleştiren personelin ise herhangi bir sertifikasının bulunmadığı belirlendi. Otel sahibi H.O.'nun, yetkisiz ve kaydı bulunmayan bir şirkete işlem yaptırarak "dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davrandığı" tespit edildi.
İhmaller zinciri sadece ilaçlamayla sınırlı kalmadı. Zehirlenme belirtileri gösteren ailenin yardım çağırmak için odalarından çıktığı, ancak otelin dış kapısının kilitli olması nedeniyle dışarı çıkamadığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.
Otel çalışanı R.B.'nin ifadesinde, "Yemek yemek için dışarı çıktım, bu esnada kapıyı kilitledim" dediği öğrenildi. Ailenin ambulansa ulaşmaya çalıştığı o kritik dakikalarda kapalı kapılar ardında mahsur kalması, yaşanan facianın boyutunu gözler önüne serdi.
Doğalgaz, kömür, çay ve ray... 23 kamu kuruluşu zarar etti!54 izlenme
Bu sefer Irak'tan geliyorlar! Akın akın gelip sınırımızı rahatça geçen istilacılara kim dur diyecek?31 izlenme
İBB Meclisi, riskli konutların dönüşümü için İmamoğlu’na yine yetki vermedi!49 izlenme
Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu hakim karşısına çıktı: İfadeleri ortaya çıktı36 izlenme
İstanbul'un 220 metre yüksekliğindeki kulesi icradan satıldı64 izlenme
İmam ile müezzinler birbirine girdi!48 izlenme
Ünlü oyuncu dahil üç kişinin uyuşturucu test sonucu çıktı15 izlenme
Özgür Özel duyurdu: "Dilek İmamoğlu’nun pasaportu iptal edildi"18 izlenme