Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk öğrenciler için yeterli sayıda personel istihdam etmezken, yabancı uyruklu öğrenciler için kesenin ağzını açtı.
MEB, Avrupa Birliği finansmanında olan Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamında 29 il için yabancı uyruklu öğrencilerin olduğu okullara yönelik güvenlik ve temizlik personeli ihalesine çıktı. 29 il için 3.214 temizlik ve 1.714 özel güvenlik görevlisi için 11 Eylül 2024’te ihale yapıldı. Temizlik ve güvenlik personelinin Ekim 2024Şubat 2025 tarihleri arasında okullarda hizmet vermesi öngörüldü. İki ihalede de ekim ayında sözleşme yapıldı ancak ihale sonuçları 2025 yılı şubat ayında Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yayınlandı.
TOPLAM 594 MİLYON TL
Yabancı öğrenciler için yapılan dört aylık hizmet alımında ödenen tutarlar da açığa çıktı. 29 ilde 3.214 temizlik personel hizmeti alımı için 329 milyon 361 bin 582 TL, 1.714 özel güvenlik görevlisi hizmeti alımı içinse 264 milyon 792 bin 226 TL ödendi. Toplamda 4 aylık 594 milyon 153 bin 808 TL ödenmiş oldu. MEB’in ihale için hazırlanan teknik şartnamesinde, “PIKTES ile yabancı uyruklu (Suriye, Irak, Afganistan, Filistin, Somali, Yemen) çocukların eğitim gördüğü Milli Eğitim Müdürlüklerinde bulunan okullarda...” ifadesi yer alıyor. Personelin çalışacağı okullar da yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim gördüğü okul ve kurumların yabancı uyruklu öğrenci sayısı dikkate alınarak belirleniyor.
Sözcü
Bu kamu zararına akıl sır ermiyor! 1 yıllık zarar tam 11,5 milyar TL!51 izlenme
Ayşe Ateş, ara karara ateş püskürdü: "Çizdiğiniz o çerçeveyi paramparça edeceğim"27 izlenme
Erdoğan '95 milyar rezervimiz var' dedi, gerçek Merkez Bankası sitesinde ortaya çıktı!107 izlenme
Kokain iddianamesindeki sanığın Soylu ile fotoğrafı ortaya çıktı!31 izlenme
Milyonlar şarampole gitmiş! Soruşturma açılan şirket bakanlıktan ihaleleri kapmış!39 izlenme
Aksoy Araştırma'nın kurucusu çok net konuştu! "İktidar değişecek"51 izlenme
Rus ordusu, Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde kömür fabrikasını vurdu, 10 ölü, 15 yaralı!46 izlenme
Saray adeta para yakıyor! Dudak uçuklatan harcama kayıtlara geçti!23 izlenme
Gezi Parkı'nın ardından Vakıflar'a ikinci darbe: İBB, usta edebiyatçının köşkünü de geri aldı
Yabancı yatırımcı ‘2018 gibi olursa Türkiye’den çekiliriz!'
Emeklilere seyyanen zamda kötü haber! AKP’nin masasında 3 gerekçe
Eskişehir'de emekliler yoksulluğa karşı yürüdü: İktidarın bizi getirdiği nokta sefalet oldu