Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk öğrenciler için yeterli sayıda personel istihdam etmezken, yabancı uyruklu öğrenciler için kesenin ağzını açtı.
MEB, Avrupa Birliği finansmanında olan Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamında 29 il için yabancı uyruklu öğrencilerin olduğu okullara yönelik güvenlik ve temizlik personeli ihalesine çıktı. 29 il için 3.214 temizlik ve 1.714 özel güvenlik görevlisi için 11 Eylül 2024’te ihale yapıldı. Temizlik ve güvenlik personelinin Ekim 2024Şubat 2025 tarihleri arasında okullarda hizmet vermesi öngörüldü. İki ihalede de ekim ayında sözleşme yapıldı ancak ihale sonuçları 2025 yılı şubat ayında Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yayınlandı.
TOPLAM 594 MİLYON TL
Yabancı öğrenciler için yapılan dört aylık hizmet alımında ödenen tutarlar da açığa çıktı. 29 ilde 3.214 temizlik personel hizmeti alımı için 329 milyon 361 bin 582 TL, 1.714 özel güvenlik görevlisi hizmeti alımı içinse 264 milyon 792 bin 226 TL ödendi. Toplamda 4 aylık 594 milyon 153 bin 808 TL ödenmiş oldu. MEB’in ihale için hazırlanan teknik şartnamesinde, “PIKTES ile yabancı uyruklu (Suriye, Irak, Afganistan, Filistin, Somali, Yemen) çocukların eğitim gördüğü Milli Eğitim Müdürlüklerinde bulunan okullarda...” ifadesi yer alıyor. Personelin çalışacağı okullar da yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim gördüğü okul ve kurumların yabancı uyruklu öğrenci sayısı dikkate alınarak belirleniyor.
Sözcü
Yaz günü domates lüks oldu: Pazarda fiyatı 30 liraya çıktı!79 izlenme
Sabah istedi, Deniz Çakır'a yargılama yolu açıldı!763 izlenme
Son dakika! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: Asgari ücrete en kapsamlı müdahaleyi Aralık ayında yapacağız35 izlenme
"Erdoğan mı rakibi mi?' anketinde Erdoğan yine yenildi!38 izlenme
AKP’de ‘İmamoğlu yorulacak’ umudu172 izlenme
FT: Yatırımcılar Erdoğan'ı cezalandırıyor471 izlenme
CHP lideri Özgür Özel: "Partimizin bir gün Meclis'te olmadığında neler olduğunu gördük"15 izlenme
MEB, Danıştay’ın ‘öğrenci andı’ kararını temyize götürdü!82 izlenme
Sağlık Bakanı Koca corona virüsü tablosunu açıkladı: Toplam vaka sayısı 230.873'e, can kaybı da 5.691'e yükseldi!
TCDD’den son 5 yılda toplam 11,7 milyar TL zarar!
AKP'li belediyeden skandal karar! İstiklal Caddesi'nin ismi 'Şehit Muhammed Mursi Caddesi' oldu!
Bir alkol grubuna daha zam geldi