Bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen ceza hukukçusu Prof. İzzet Özgenç, sosyal medya hesabından Erdoğan'a açık bir mektup yayınlayarak "Anlaşılan o ki, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Anayasa Mahkemesi tarafından verilen muayyen bir olayla ilgili "hak ihlali" ve yeniden yargılama kararına "uyulmamasına" dair karar, Yargıtay Başkanlığı postunda oturan kişinin yanı sıra, sizlerin de bilgisi dahilinde verilmiştir" dedi.
Geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen ceza hukukçusu Prof. İzzet Özgenç, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerine suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili eleştirilerini sürdürüyor.
Özgenç, "Sayın Cumhurbaşkanım, Değerli Ağabeyim" diye seslendiği mektubunda "etrafınızı saran veya çevrenizde tuttuğunuz “hukukçu” geçinen ÇAKALLAR yüzünden, somut hukuki sorunlarla ilgili düşüncelerimi size zamanında arz etme ve yönlendirme kabiliyetim ortadan kalkmıştır" dedi.
Özgenç mektubunda şunları kaydetti:
"Sayın Cumhurbaşkanım, Değerli Ağabeyim,
Bu mektubu size, resmi bir sıfat taşımadan ve resmi bir statüye sahip olmadan uzun yıllar Hukuk alanında danışmanlığınızı yapan bir kişi olarak kaleme alıyorum.
Anlaşılan o ki, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Anayasa Mahkemesi tarafından verilen muayyen bir olayla ilgili "hak ihlali" ve yeniden yargılama kararına "uyulmamasına" dair karar, Yargıtay Başkanlığı postunda oturan kişinin yanı sıra, sizlerin de bilgisi dahilinde verilmiştir.
Hukuki danışmanlık çalışmaları çerçevesindeki yönlendirmeleri dolayısıyla mahcubiyetini gerektiren bir durumun olmadığı ortaya çıkmış bir kişi olarak, etrafınızı saran veya çevrenizde tuttuğunuz “hukukçu” geçinen ÇAKALLAR yüzünden, somut hukuki sorunlarla ilgili düşüncelerimi size zamanında arz etme ve yönlendirme kabiliyetim ortadan kalkmıştır. Bu durumu, şahsım için bir eksiklik olarak telakki etmiyorum. Ancak, Hukuka geri dönülmesi dışında hiçbir beklentisi olmayan bir kardeşiniz olarak, bir üyesi olduğum toplumumuzun Hukuk alanındaki geleceğiyle ilgili endişelerim dolayısıyla, sizi Anayasanın Cumhurbaşkanına yüklediği “Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını temin etme” görevini (m. 104, f. 2) yerine getirmeye davet ediyorum.
Selam, saygı ve sağlık dileklerimle."
halktv.com.tr
Gençler 1.000 TL ile yaşam mücadelesi veriyor10 izlenme
HÜDA PAR dans eden öğrencilere saldıranlara sahip çıktı21 izlenme
ABD'den Halkbank'a soruşturma!151 izlenme
Çiftçiler bahçelerinde 'don ve buzlanma' önlemeye çalışıyor17 izlenme
Müze müdürü, Noel Baba kilisesinin çatısını çaldı: Sit alanına yaptığı villada kullandı14 izlenme
Pentagon, Ukrayna'ya misket bombası sevkiyatını onayladı30 izlenme
İsrail Lübnan'ın güneyine saldırdı: 11 kişi öldü12 izlenme
Erdoğan bildiğiniz gibi "Almanya’da Fransa’da kuyruklar, yiyeceklerini bulamıyorlar, Türkiye'de böyle bir sorun yok"34 izlenme
8 çocuğu istismar eden ilkokul öğretmenine büyük ceza!
Ukrayna'da bir milletvekili köyün meclis binasında üç el bombası patlattı, 1 ölü 26 yaralı var!
Konya Selçuklu'daki binanın çökme anı ortaya çıktı
İBB operasyonunu yürüten Emniyet Müdürü görevden alındı! Nedeni o iddialar mı?