Malatya Valiliği, Cumhuriyet’in ilanının 102. yılı kapsamında dün İnönü Caddesi’nde bir dizi etkinlik düzenledi.
Etkinlikte yer alan 2. Ordu Bando Takımı’nın İzmir Marşı ile Onuncu Yıl Marşı gibi Cumhuriyet marşlarını seslendirmemesi dikkat çekti.
Bugün ise valilik binasında yalnızca Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posteri yer alırken, Mustafa Kemal Atatürk’ün posterinin bulunmaması tepkilere neden oldu.
Valilik binasının cepheden çekilen fotoğraflarını X hesabından paylaşan CHP İl Başkanı Barış Yıldız, “Mustafa Kemal Atatürk’süz Cumhuriyet kutlaması olmaz!” diyerek tepki gösterdi.
Yıldız paylaşımında, “Cumhuriyetimizin 102. yılı etkinliklerinde 2. Ordu Bando Takımı ne İzmir Marşı’na ne Onuncu Yıl Marşı’na yer verdi. Bugün ise valilik binasında Türk bayrağı var, Erdoğan’ın posteri var ama Atatürk’ün fotoğrafı yok. Mustafa Kemal Atatürk’süz Cumhuriyet kutlaması olmaz!” ifadelerini kullandı.
NEFES
AKP’li belediyeden Yeni Şafak yazarına ihale!127 izlenme
Bakan Pakdemirli: "Türkiye'de bu sezon 'zarar ettim' diyen çiftçimiz yok"50 izlenme
Gurbetçilerin Türkiye tatili nasıl geçer: "Öncelikle bir döviz bürosuna gider, ekonomimize katkı sağlarız. Sokak röportajcısı ararız, Almanya'yı kötülememiz lazım değil mi"46 izlenme
Sosyal medya her olayı dedektif gibi takip ediyor: Kolombiya'dan 400 milyonluk bilet alan talihlinin ünlü birine benzediği ortaya çıktı38 izlenme
Sokaklar değil elektrik şirketlerinin kasaları aydınlandı44 izlenme
Yoksula “Elindeki nimetle yetin” diye nasihat veren Diyanet’in 2 numarası çifte maaşlı çıktı!29 izlenme
Gözler Milli Piyango İdaresi'nde: 70 milyon kimin?439 izlenme
Bir pistin maliyeti 2 milyar TL: İşte Atatürk Havalimanı'nın son hali! Kime ne zararı vardı ki?49 izlenme