CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Merkez Bankası'nın (MB) Cu mhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde istikrarsızlık ve kaosun ‘baş aktörü' haline geldiğini belirterek, “Kendisini ekonomist ilan eden bir şahsın, kerameti kendinden menkul bir iktisat teorisini ispatlama inadı ve hırsı uğruna, ülkenin geleceği yok ediliyor” dedi. Toprak, aklı ve bilimi dışlayan iktidarın ülkeyi tek kişinin o günkü ruhsal durumu, şahsi tercihleri ve hevesleriyle yönettiğini, deneme yanılmayla yönünü aradığını savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD, Almanya, Fransa, Kanada'nın da aralarında yer aldığı 10 büyükelçinin, AİHM'nin Osman Kavala kararının uygulanması talebiyle yayınladıkları bildiri ardından istenmeyen kişi ilan edilmeleri açıklamasıyla ilgili ise Toprak şu değerlendirmede bulundu:
DEVLET AKLI DIŞLANDI: Ağırlıkla içe dönük bir politik hamle olsa da ağır uluslararası yansımaları ve bedelleri olabilecek, sonuçları hesaplanmadan, devlet aklı dışlanarak ifade edilmiş bir söylemdir. Trump'ın telefonuyla Rahip Brunson'ı, Merkel'in telefonuyla Deniz Yücel'i, Macron'un telefonuyla Fransız gazeteci Loup Breau'yu yargıya talimat verip serbest bıraktıran Erdoğan değil miydi? Şiir okuduğu için aldığı hapis cezasını yıllardır siyasi mağduriyet malzemesi yapan AKP Genel Başkanı, o dönemde Yargıtay'ın onama kararına karşı ABD hükümetinin desteğini ileten İstanbul Konsolosu Carolyn Huggins'i makamında ağırlayıp medyaya poz vererek ‘ABD desteği arkamda' mesajları verirken, ABD konsolosuna ‘siz kimsiniz ya, Türk yargısının kararından siz ne?' dedi mi? Hayır.
FATURASI AĞIR OLUR: AİHM kararının uygulanmasını talep eden elçileri sınır dışı etmesi, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi gündeminde de yer alan aynı konudan dolayı Türkiye'ye yaptırım hazırlıklarını hızlandırabilir. İstenmeyen kişi ilanı, savaş ilanından önceki bir adımdır. Böyle bir sınır dışı hamlesi, ErdoğanBiden Roma buluşmasının iptalinden, AB'nin sınır dışı edilen ülkelerle dayanışma için topyekun Türkiye'deki büyükelçilerini çekmesine kadar dayanabilir ve siyasiekonomikdiplomatik faturası çok ağır olur.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/birkisininhirsiugrunaulkeningelecegiyokediliyor6727217/
Rusya, Türkiye'den gönderilen 60 ton domatesin ülkeye girişine izin vermedi!170 izlenme
CHP'den Pendik için itiraz: Oylar yeniden sayılsın21 izlenme
Bakan Koca açıkladı: Hasta sayısı 481.198’e, can kaybı 13.191’e yükseldi!57 izlenme
İyi uykular Türkiye: Devlete ait hazine arazileri vatandaş uyurken satıldı!25 izlenme
ADD’den Ali Erbaş'a suç duyurusu!49 izlenme
ABD’ye tepki gösteren esnaf Ferhat Dolar, soyadını değiştirmek istiyor235 izlenme
Sessiz Katil: Her 90 saniyede bir can alıyor27 izlenme
Altını çize çize uyardı: "35 yıl sonra bir ilk yaşandı"8 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 93.261 yeni vaka tespit edildi, 93.438 kişi sağlığına kavuşurken, 182 kişi hayatını kaybetti!
Deprem bölgesini sel vurdu: Ölü ve kayıplar var
En düşük emekli maaşının kaç TL olacağı belli oldu
CHP’li Akın acı gerçeği açıkladı: "Doğalgaz fiyatları 'Kıskanç' Avrupa’da yüzde 90 düştü Türkiye’de yüzde 164 çıktı"