“RUHSAT HUKUKSUZ”
Gazete Duvar’da yer alan habere göre dava avukatlarından Münip Ermiş, Antalya Valiliği tarafından mermer ocağı firmasına verilen ‘ÇED Gerekli Değildir' kararının hukuksuz olduğunu belirtti. Ermiş, “Firmaya verilen ruhsatta geçersiz olması gerekiyor. Ruhsat alanı ile birlikte söz konusu alan 250 hektar civarında. Antalya Valiliği 25 hektarın üzerindeki yerlere ‘ÇED Gerekli Değildir' kararı veremez. Firma, bu alanı 25 hektarın altında göstererek bu raporu almış. Dolayısıyla verilen ruhsat hukuksuz. Yeniden ÇED için inceleme yapılması gerekiyor. Alınan tüm kararlar bu anlamda hukuksuz. Hafta başı gerekli hukuki süreci başlatacağız” dedi.
“SEDİR AĞAÇLARI KESİLECEK”
Mermer Ocağı açılmak istenen yerin su kaynakları, sedir, ardıç ve ladin ormanları ile dağ keçilerinin doğal yaşam alanı içinde olduğuna dikkat çeken Münip Ermiş, “Firmanın pazartesi günü mermer ocağına yol açmak için sedir ormanlarını keseceği bilgisine ulaştık. Yol açmak için de bakanlık ve ormandan izin almışlar. Bu bir doğa katliamıdır. Orada yılların sedir ağaçları var ve onları kesmek doğal hayatı ve yaban hayatı yok etmektir. Orada yapılacak mermer ocağı da yaban hayatı olumsuz etkiler. Orada mermer ocağı yaptırmamak için tüm hukuki yolları deneyeceğiz” ifadelerini kullandı.
BELEDİYE BAŞKANINDAN ÇAĞRI
İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru ise, özel bir firmanın ÇED alınmaksızın bin dekar alanda mermer ocağı açılması için başvuru yaptığını, ancak hukuki yolları kullanarak şuana kadar buna izin vermediklerini söyledi. Son olarak firmanın Karamıklı Yaylası'na mermer ocağına yol açmak amacıyla bakanlıktan ve ormandan izin aldığını ifade eden Küçükkuru, bölge halkını doğa katliamına karşı eylem yapmaya çağırdı.
ÇOK ÖNEMLİ 9 ALANDAN BİRİ SEÇİLDİ
Firmanın hafta başı sedir ormanlarını keseceğini ifade eden Başkan Küçükkuru, “Bu alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Dünya Yaban Hayatını Koruma Vakfı (WWF) tarafından belirlenen çok önemli 9 alandan biri seçildi. Diğer yandan su kaynaklarımız bu alanın altında. Bu talana izin vermeyeceğiz. Tüm halkımızı bölgede bu katliama dur demeye davet ediyorum. Yarından itibaren eylemlere başlayacağız” ifadelerine yer verdi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/birdogakatliamidaantalyadasediragaclarinikesecekler5308847/
Akit yazarından Muharrem İnce için skandal çağrı!1955 izlenme
İsrail’de Türk bayrağı baskılı tişört giyen iki Türk gözaltına alındı!144 izlenme
Akbelen'de kesimden kurtulan 80 ağaca İkizköylü kadınların isimleri verildi43 izlenme
Erdoğan’a jest yapan Kuzu ailesine milyonluk ihale!43 izlenme
İGDAŞ iddiayı doğruladı: Personeli AKP'ye çalıştırıyorlar!84 izlenme
Ekonomist Mustafa Sönmez Bakan Şimşek'in açıklamalarını taca attı, dolarda olacakları açıkladı48 izlenme
Bir eşik daha aşıldı: Dolar 45 lirayı aştı19 izlenme
Almanya Bu Yasayı Oyluyor! Turist Vizesiyle Almanya'ya Giden İşe Girebilecek...37 izlenme
AKP'li Fatma Şahin çocuk işçiliği övdü: "Çok seri çalışıyorsun"
Erdoğan dizinin dibinde oturmuştu: Hikmetyar, o fotoğraf hakkında ilk kez konuştu
Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Göçük altında kurtarılmayı bekleyen 74 bin kişi var"
Esnaf Kadıköy'de sokağa çıktı: Dayanacak gücümüz kalmadı