Yabancılara konut satışının zararları her gün farklı bir örnekle önümüze serilirken Antalya'da ev alan yabancı uyruklu kişilerin bu evleri turistik amaçlı kiralamaları gündem oldu.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, bir Rus'un Antalya'da satın aldığı 80 evi otel olarak işlettiğini açıkladı.
Milli Gazete'de yer alan habere göre Kavaloğlu, söz konusu kişinin iki binanın arasına bir de resepsiyon kurduğunu belirtti. Antalya'da satılan gayrimenkul sayısının 108 bine ulaştığına dikkat çeken Kaan Kavaloğlu şu noktaların altını çizdi:
Yabancıların Antalya'ya gelip ev alması elbette güzel bir şey. Bu da dünyada örnekleri olan bir turizm şekli. Fakat satılan 108 bin daire 108 bin ayrı kişiye satılmamış ki. Sıkıntı da burada başlıyor zaten. Bu listenin içinde 1 kişi 80 tane ev almış. Ve aynı kişi bu evleri kendi yurttaşlarına kiralıyor.
Yani kendi içlerinde bir kiralama sistemi oluşturulmuşlar. Bu sistem de maalesef hiçbir şekilde denetim altında değil. Biz kayıt dışılığın önlenmesini istiyoruz. Düşünün adam iki tane blok almış iki bloğun arasına resepsiyon yapmış. Turist sitenin güvenliğine, 'where is the reception' diye soruyor. Bu hiçbir şart altında kabul edilebilir bir şey değil.
Yeniçağ
Suriye'nin sahil kenti Lazkiye'den Türk Basketbolcu görüntüler paylaştı "Hani burada savaş nerede?"31 izlenme
Polis, Büyükçekmece’de kapı kapı seçmen kontrolü yapıyor!327 izlenme
G20 zirvesinde neler yaşandı, hangi kararlar alındı?24 izlenme
Alkol yasağına bir dava daha!102 izlenme
Şanlıurfa'dan acı haber: 1 şehit, 1 asker yaralı30 izlenme
Tayfun Kahraman'a eziyetin videosu ortaya çıktı!27 izlenme
CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan'a: "Kendinden bildiğin işi başkasına kara çalma. Otur oturduğun yerde!"20 izlenme
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i karşılayan Erdoğan: "Ne haber, how are you?"35 izlenme
Kripto FETÖ’cu Fatih Tezcan’dan Atatürk’e hakaret!
Bülent Arınç'tan AKP'lilere çok sert sözler! "Ulan 2 kilo et kaç para biliyor musun?"
Memleket Partisi'nin kritik ismi oyunu Kılıçdaroğlu'na verecek: "1 oy hak, hukuk, adalet diyen tarafa 1 oy Memleket Partisi'ne"
“400 ATM ihalesinde adres belli” iddiası