Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın üç çocuğu ile akrabalarına ait olan ve yıllardır pek çok tartışmanın odağında yer alan denizcilik şirketleri, Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’a devredildi.
Gazete Pencere’den Büşra Cebeci’nin haberine göre ticaret sicil kayıtlarında dikkat çeken ilk devir, Elia Gayrimenkul Spa Anonim Şirketi oldu. 18 Kasım 2022’de şirket, Derin Denizcilik Gemi Taşıma Anonim Şirketi’ne devredildi. Şirketin bu tarihteki hissedarları Binali Yıldırım’ın çocukları Bülent Yıldırım, Erkam Yıldırım ve Bahar Büşra Köylübay’dı. Ticaret sicil kayıtlarında bir başka devir işleminin ise 24 Mayıs 2024’te gerçekleştiği ortaya çıktı. Binali Yıldırım’ın akrabası olan, Yılmaz Erence ve Rıfat Emrah Erence’nin kurduğu Ceren Danışmanlık Denizcilik şirketi, Derin Denizcilik Gemi Taşıma Anonim Şirketi’ne devredildi. Filosundaki tüm gemilerin satıldığı, sermayesi 65 milyon lira olan bu şirketin şu an hangi faaliyetleri yürüttüğü bilinmezken son üç yıldır da şirket matrah göstermiyor.

Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ı kamuoyu bu kumar masasından tanıyor.
Ceren Danışmanlık Denizcilik şirketinin adı ilk kez 2017’de “Malta Files” araştırmasında yurt dışındaki şirket bağlantılarıyla gündeme gelmişti. Malta, kendi ülkelerindeki vergi kaçırmak isteyenlere kapılarını açmasıyla biliniyordu. Paradise Papers’ın ifşa ettiği belgelere göre dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın ailesi ve akrabalarına ait Malta’da sekiz şirket bulunuyordu.
Sözcü
Son anket sonuçları açıklandı: Cumhur İttifakı yüzde 37.5!46 izlenme
Her iki seçmenden biri erken seçim istiyor56 izlenme
Ayçiçek yağı fiyatlarında yeni gelişme78 izlenme
Erdoğan’dan EYT açıklaması! Kapıyı kapattı!80 izlenme
Emeklilik sistemi değişiyor mu? Erdoğan'dan açıklama41 izlenme
Boş kalan gar için 138 milyon dolar daha ödenecek!60 izlenme
Atatürk’ün 91 yıl sonra ortaya çıkan fotoğrafı114 izlenme
Sultanahmet'teki 29 Ekim kutlamasında sanatçılara ne kadar ödendi?156 izlenme
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Salgının 15-20 günde durması için…
Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikâyette bulunmuştu: "Yetkisiz atıldım işimi geri istiyorum"
Özlem Gürses, sağlık kontrolüne kelepçeyle götürüldü
İYİ Parti'den iktidar kadrolarına 'utanma duygusu' videosu! 'Utanmadılar, utanmıyorlar... Az Kaldı, sandıkta utanacaklar'