Sağlık Bakanlığı Koronavirüs (corona virüsü) Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, katıldığı bir televizyon programında virüsün artık her yere ulaştığını dile getirdi. Özlü, insanların tedbirsiz ve kontrolsüz yaşadığını vurguladı.
Özlü, herkesin bir arkadaşının veya akrabasının pozitif olduğunu belirterek şunları söyledi:
* Her gün 50’den fazla insanımız ölüyor. Kontrollü bir sosyal hayat dendi, kontrolsüz bir sosyal hayat yaşıyoruz. Tedbir denildi, tedbirsiz yaşıyoruz. Her şey bitmiş gibi, virüs yok olmuş, her şey normalmiş gibi yaşıyoruz.
BAYRAMLAŞMA NEDENİYLE
* Bayram ve tatil dönemlerinde bu virüsün ulaşmadığı yer kalmadı. Eskiden bazı illerde daha yoğun olarak görünüyordu. Ama bayramlaşma nedeniyle iller arasındaki hareketlilik virüsün her yere yayılmasına neden oldu.
* Şu an virüsün ulaşmadığı bir şehir, bir kasaba, bir köy, bir mahalle, bir hane yok yani. Her yerde herkes bu virüsle karşı karşıya şu anda. Güz mevsimi geldi. Kış gelmeden dikkatli bir şekilde hareket edersek belki bu vakaları aşağıya çekebiliriz.
MASKE AŞI İŞLEVİ GÖREBİLİR
Sosyal medya hesabından da bir açıklama yapan Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Maske kullanmak, Covid 19'a kaşı aşı işlevi görebilir. Maske kullanan kişiler, daha düşük viral yüke maruz kalarak, asemptomatik olarak hastalığı geçirip, bağışıklık kazanabilir. Bunu destekleyen gözlemler var. Maske ağır hastalığı ve ölümü azaltıyor” ifadelerini kullandı.
AKP'de istifa krizi! AKP'li vekilin istifası kabul edilmedi "Tehdit ediliyorum"69 izlenme
Dünya basını Gülşen’in tutuklanmasını nasıl gördü?54 izlenme
'Düşman bile yapmaz' ama onlar yapacak... Erzincan'dan ders alınmadı: Trabzon'daki iki yayla altın madeni için paylaşıldı34 izlenme
Erken seçimin asıl nedenini açıkladı "3.5 milyon işsiz var, korkuyorlar'185 izlenme
Bahçeli'nin Öcalan çağrısının perde arkası ortaya çıktı! Saray'ın sesi Selvi '3 Ekim' ayrıntısını açıkladı30 izlenme
CHP'den öğrenci bursları için devrim gibi teklif! Asgari ücret formülünü masaya koydular7 izlenme
Özgür Demirtaş iktidara fena patladı! "Enflasyon zirve yaptı. Faiz enflasyonun nedeni falan değildir. Faiz sonuçtur, liyakatsizliğin sonucudur."37 izlenme
Diyanet, 'helal torpil' açıklaması yapan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi'ni ayda 6 bin dolar maaşla Mısır'a atadı9 izlenme
'Bunlar sizin siyasi akrabalarınız'
‘Peşkeş’ iddiaları gölgesinde yapılan ihalede ‘durdurma’ kararı verilmişti: Danıştay kararı bozdu
Şanlıurfa’da bir lastikçi ustası, işten ayrılmak isteyen çırağı hortumla dövdü!
CHP, AKP'nin kalesi Konya'ya gidiyor: Özgür Özel'den tarihi çağrı!