Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Alpay Azap, yeni tip Koronavirüs (Covid19) salgınına ilişkin, "Covid19 vakası ülkelerdeki zirvesine 89 haftada ulaşıyor. Yaklaşık 60 günde zirve yapıyor. Hastalığın ilk ortaya çıktığı tarihi 11 Mart gibi açıklandı ilk vaka; demek ki, 60 gün, 34 hafta daha var" açıklamasını yaptı.
HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü yazısında, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün açıkladığı rakamlara bakıp “Türkiye de Covid19 pike ulaştı…” diyebilir miyiz? Yani Koronavirüs'ün diğer ülkelerdeki seyrinde olduğu gibi, en üst seviyesine ulaşıp, aşağı doğru iniş yaptığı aşamasına gelindiğinden söz edebilir miyiz? Covid19’a yakalanmış olan hastaların başında bizzat bulunan, aynı zamanda da Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi olan hekimlerle konuştum. Hepsi istisnasız aynı cümle ile başladı, 'Henüz değil…” ifadesini kullandı.
Sarıkaya yazısında şunları kaydetti:
Başından bu yana tespitleri, geleceğe yönelik öngörülerinde yanılmayan Ankara Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Alpay Azap ile dün sabah sohbet ederken güzel bir benzetme yaptı:
“Nasıl ki farklı ülkelerde virüsün yayılma seyri farklı oldu, bizim şehirlerimizi de bu ülkeler gibi düşünmemiz lazım. Çin’de başladı, zirvesini gördü ve aşağı doğru indi. Ardından İtalya’da aynı durum oldu. Bizim şehirlerimiz için de aynı seyirde geçer; hastalığın ilk görüldüğü gün esas alınarak bakılmalı…”
Bu durumda hastalığa ilk rastlanan yer İstanbul olduğuna göre, zirve için nasıl bir hesap yapılmalı?
Bilim Kurulu üyesi de olan Prof. Dr. Azap’ın yanıtı her zamanki sakinlik ve netlikte oldu:
“Covid19 vakası ülkelerdeki zirvesine 89 haftada ulaşıyor. Yaklaşık 60 günde zirve yapıyor. Hastalığın ilk ortaya çıktığı tarihi 11 Mart gibi açıklandı ilk vaka; demek ki, 60 gün, 34 hafta daha var…”
http://www.krttv.com.tr/saglik/zirveyapmasinadahabirayvarh31420.html
AKP'nin kurucularından olduğunu söyleyen vatandaşın sözleri gündem oldu: "AKP kurucularındanım. Bir tane oyum daha nasip olmayacak, inadına Kılıçdaroğlu'na vereceğim"31 izlenme
Adana’da bir dede, sağanak yağmur altında torununu sırtına alıp onu şemsiye ile koruyarak İstiklal Marşı bitene kadar bekledi17 izlenme
Son dakika haberi Bakan Bolat'tan 2. el araç fiyatı açıklaması25 izlenme
Mansur Yavaş, Kızılay'da esnaf tarafından yoğun ilgi ve sevgiyle karşılandı27 izlenme
Bu maaş zamları yoksulluğu büyütür9 izlenme
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza verme işlemi sürüyor… İşte son durum!626 izlenme
Bugünkü kararın ardından savaşı tamamen kaybetti35 izlenme
AKP’li belediyenin temel atma töreninde skandal! AKP'nin 'Türkiye Yüzyılı' şarkısıyla birlikte Kur'an okundu!39 izlenme
Gazeteci Murat Ağırel, Turgut Altınok’un Antalya sırrını tek tek anlattı! "Turgut Altınok’un Antalya’da 600 dairesi daha var"
'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütü soruşturmasında avukat ve emekli polis tutuklandı
AKP’de çatlak büyüyor: "Yabancılaştık, çatışıyoruz, yazık!"
Dış ticaret açığında yeni rekor: Kasım'da 8,8 milyar dolara yükseldi!