Yüksek İstişare Kurulu üyeleri arasında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın olduğu TÜGVA’nın (Türkiye Gençlik Vakfı) Gaziantep İl Temsilcisi, AKP’li belediyeye memur olarak atandı. CHP, sosyal medya hesabından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sert eleştirileriyle dikkat çeken 27 yaşındaki Mahmut Burak Kızılelma’nın ‘Şahinbey Belediyesi’nin özel kaleminde devlet memuru yapılacağını ve şimdilik işe göstermelik gelerek imza atıp gittiğini” açıkladı. AKP’li Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise eleştirileri “Kanunsuz bir işlem söz konusu değil” diyerek yanıtladı. Skandal atamayı Meclis’te gündeme getirdiğini belirten CHP’li Uğur Kalkan, “2014 yerel seçimlerine kısa bir süre kala TÜRGEV’e 25 yıllığına bedelsiz arsa bağışlayan Şahinbey Belediyesi şimdi de TÜGVA’nın Gaziantep İl Temsilcisi’ni memur yaptı. TÜGVA’nın Yüksek İstişare Kurulu’nda tanıdığı olan herkesi memur yapacak mısınız” diye sordu.
GÖZDE VAKIF...
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, TÜGVA’nın (Türkiye Gençlik Vakfı) genel başkanlığını Bilal Erdoğan’ın arkadaşlarından İsmail Emanet yapıyor. Bilal Erdoğan da vakfın yüksek istişare heyetinde yer alıyor. Erdoğan ailesinin TÜRGEV’den sonraki gözdesi olan TÜGVA 2015’le birlikte atağa geçti. Kanlı darbe girişimine kalkışan cemaatin etkin alanlarından biri olan Türkçe Olimpiyatları’na karşı ‘Uluslararası Öğrenci Buluşması’nı düzenlemişti.
MECLİS’TE TARTIŞMA
TÜGVA’yla ilgili tartışma yaratacak bir gelişme ise aralık ayı başında Gaziantep’te yaşandı. TÜGVA Gaziantep İl Temsilcisi’nin Şahinbey Belediyesi’ne memur olarak atanması CHP ile AKP arasında krize neden oldu. Olayı Meclis’te gündeme getiren CHP’li Meclis Üyesi Kalkan, Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’na sorular yöneltti. Kalkan, “Üniversite mezunu dahi olmayan bu kişiyi hangi özelliğe dayanarak memur olarak atadınız? Sizin değerli çalışma arkadaşlarınızdan gelen bilgiye göre; bu kişinin göstermelik olarak geldiği ve imza atıp gittiği söyleniyor. Özel kalem kadrosunda gösterilip devlet memuru olarak atayacakmışsınız. Resmi kayıtlarda devlet memuru olarak gözüküyor. Her talep edeni ve TÜGVA Yüksek İstişare heyetinde veya farklı yerde tanıdığı olan herkesi memur olarak atayacak mısınız” diye sordu. Tahmazoğlu, bu sorulara kısaca, “Kurumun takdiri. Kanunsuz bir işlem söz konusu değil” açıklaması yaptı.
KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ
1990 doğumlu olan Kızılelma sigorta kayıtlarında lise mezunu ve memur
olarak yer alıyor. Kendi sosyal medya profilinde ise üniversitede
okuduğu bilgisi yer alıyor. Kızılelma, Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı
yapılan kampanyaya, “Türkiye’ye karşı ne kadar yabancı devlet, örgüt,
lobi varsa hükümetin yıpranması için onlarla aynı ağzı kullanacak kadar
bataklıkta, işbirliği yapacak kadar serkeş, ülkemizin itibarına
kastedecek kadar gayrı milli” sözleriyle katılmış.
http://www.abcgazetesi.com/bilalerdoganinarkadasiakplibelediyeyememurolarakatandigostermelikisegidiyor71874h.htm
Cumhurbaşkanlığı ile belediyelerin bağış kampanyasında şaşırtan fark! Birileri "bağış" deyip kazanmaya devam ediyor!67 izlenme
Erdoğan'a yakın iş insanı fena patladı! "Hem bizi batıracak hem kendisi seçimi kaybedecek"58 izlenme
Bir şehri karıştıran olay! Cemevi'nde ezan okundu6 izlenme
Tüm gözler 6 aylık enflasyon verilerinde! memur ve emekli maaşlarına yapılacak tahmini zam oranları haberimizde22 izlenme
Demirören borçtan kurtarılmıştı, rantı da yabancıya gitmeyecek25 izlenme
Çanakkale Köprüsü yeni kara delik olacak!45 izlenme
166 milyar liranın adresi döviz oldu: Döviz mecduatları üç haftada 5 milyar dolar arttı21 izlenme
Abdüllatif Şener 'AKP'li milletvekilleri ve bakanların yarısı sandıkta hayır oyu verecek !'604 izlenme
AKP'li belediye başkanı cami önündeki konuştu, CHP’li meclis üyelerini hedef gösterdi!
Ünlü ekonomistten flaş uyarılar! "Döviz kıtlığı ekonomik krizi derinleştiriyor. İşsizlik ve iflaslar artar"
Çarpıcı ‘128 milyar dolar’ analizi: Rezerv satışına rağmen TL eridi!
Emekli, eşyasını satıp yaşamaya çalışıyor