Beyrut Limanı’nda 6 yıl önce alıkoyulan ve büyük patlamaya yol açtığı belirtilen amonyum nitrat varillerini taşıyan geminin kaptanı, gemideki maddelerin gübre sandığını söyledi.
Moskva 24 televizyonuna demeç veren Boris Prokoşev, "Onların gübre olduğunu sanıyordum. Arazilerde gübreleme yapılması için taşındığını düşünmüştüm. Belgelerde bu şekilde belirtiliyordu" dedi.
Sputnik'in haberine göre; Batum'dan Mozambik'e doğru seyrettiklerini ancak teknik sorunlar nedeniyle Beyrut Limanı'nda durduklarını anlatan Prokoşev, "Gemideki tüm kamaralar kilitliydi ve anahtarlar limandaki göç servisinde tutuluyordu. Birkaç kişi gemiye gelerek denetim gerçekleştirdi. Onların orada neler yaptığını bilemem ancak daha sonra geminin boşaltıldığını ve Ulaştırma Bakanlığı'nın sorumluluğunda depoya amonyum nitrat taşındığını öğrendim" ifadelerini kullandı. Prokoşev, Batum'dan Mozambik'e giden gemiye amonyum nitrat taşıdığı gerekçesiyle Beyrut Limanı'nda el koyulduğunu kaydetti. 2014 yılında Rusya Denizciler Sendikası, Moldova bandıralı Rhosus adlı geminin Beyrut Limanı'nda durduğunu ve gemi sahibinin mürettebatı kaderine terk ettiğini duyurmuştu. Geminin ciddi işletme ihlalleri nedeniyle alıkoyulduğu belirtilmişti. Gemi sahibi, projeye olan ilgisini yitirince mürettebata maaş ödemedi ve patlamaya yol açan amonyum nitrat 6 yıl boyunca limanda kaldı.
https://abcgazetesi.com/sokeedensozlerbeyrutlimanindapatlamayangemininkaptanikonustu353983
Dilipak AKP’nin iç yüzünü anlattı: Haram para, haram ilişkiler sonlandırılmazsa...127 izlenme
Atatürk'e hakaret eden sözde yazarların kitapları Meclis kütüphanesinde!117 izlenme
Cumhur İttifakı'nda şok ayrılık: HÜDA PAR Cumhur İttifakı ile ittifak defterini kapattı38 izlenme
Özgür Özel’den Mustafa Varank’a tokat gibi yanıt37 izlenme
Suriyelilerin Türkiye'de kurduğu şirket sayısı dudak uçuklattı!295 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun 'dark web' açıklamasının detayları: CHP'li Özkan, ödemenin nasıl yapıldığını ve planı yürütenleri açıkladı45 izlenme
CHP’den AKP’ye geçen belediyede ‘maaş’ iddiası: "CHP’ye oy verenlere ödenmedi"43 izlenme
CHP'den yeni video: 'Sadece 27 saniyenizi ayırıp videoyu izleyin…'43 izlenme
1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı kutlu olsun
Türkiye’ye et satıp oluk oluk para kazanan evlat
Tutuklu BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen'in annesinden mesaj: "Oğlum sadece işçinin hakkını savundu"
11 yaşındaki Esra'ya 3 kişi tecavüz etti, küçük çocuk canına kıydı... AKP'li başkan sanıkların avukatı oldu, 8 ayda serbest kaldılar!