Beyoğlu ilçesi Sütlüce Mahallesi'nde bulunan ve sabah saatlerinde bastıran yağmurun da etkisiyle oluşan heyelan sonucu çöken binanın önündeki araziyi, futbolcu Arda Turan'ın aldığı iddia edilmişti. İmrahor Caddesi üzerinde bulunan arazinin Arda Turan tarafından alındığını arazinin satışı için o yıllarda yetkilendirilen Emlakçı Emir Ali Kabdan doğruladı.
Çökmenin meydana geldiği alan 2 ay önce bu haldeydi…
Kabdan, “Bu arsa üç yıl önce satıldı. Alanın satışı için mal sahipleri bizimle çalışıyordu. Ancak daha sonra direk Arda Turan'a satış yaptılar. Otel ruhsatı hazırdı. Ancak daha sonra bu ruhsat kullanılmadı” dedi. Arsanın imar detayları ile ilgili ise Kabdan şunları söyledi: “67 bin metrekare kullanım alanlı otel ruhsatı olan bir alandı. Temelden aşağıya üç kat üzerine beş kat olacaktı. Son zamanlarda popüler olan bir cadde olduğu için üç yılda büyük pirim yaptı.” dedi.
BİNA BÖYLE ÇÖKTÜ…
ARDA TURAN OTEL İNŞAATINI YALANLAMIŞTI
Arda Turan, 2017 yılında araziye otel yapacağı iddiasını ise reddetmişti. Turan açıklamasında “O araziyi uzun zaman önce aldım. Otel yaptırmak gibi niyetim yok. Sadece ilerisi için yatırım” demişti.
FOTO:DHA
BİNA SAHİBİ: OTEL YAPIYORLARDI
Çökme tehlikesi geçiren binanın sahibi Emin Ertürk ise “Arazide otel inşaatı yapılıyordu. Çalışmalar sırasında binada çatlaklar oldu. Uyardık ancak devam ettiler” dedi.
Uçak biletini de mi soğuk vurdu Bakan Bey?20 izlenme
Erdoğan'ın örnek gösterdiği üniversitenin durumu şoke etti!56 izlenme
Yargıtay, Karşı Gazetesi davasında verilen hapis cezası kararını bozdu!62 izlenme
Şarbon tespit edilen köy karantinaya alındı!113 izlenme
AKP’li belediye 7 aydır maaş ödemiyor! ‘Hükümet batmış, para yok’111 izlenme
İran duyurdu: Türkiye’ye doğalgaz akışı yeniden başladı46 izlenme
Barış Atay’dan Terkoğlu’na Soylu ‘uyarısı’: Dikkat et, insanları hedef gösteriyor118 izlenme
Atatürk düşmanı, Kılıçdaroğlu'nu hedef gösterdi! 'Yakında İktidarız!' lafıyla ordumuza saldırı arasında bağlantı var mı?212 izlenme