Türkiye Kasaplar Odası Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, döviz kuru üzerinden tavukçuluk sektöründe fırsatçılık yapıldığını iddia etti. Yardımcı, beyaz ete 9 ayda yüzde 200’ün üzerinde zam yapıldığını söyledi.
Osman Yardımcı, döviz kuru üzerinden tavukçuluk sektöründe fırsatçılık yapanlara tepki gösterdi. Tavuk eti fiyatının kırmızı et fiyatlarıyla yarıştığını vurgulayan Yardımcı, “Bunun adı fırsatçılıktan başka bir şey değil. Devletin buna dur demesi gerekir” dedi.
"BİZE GELİŞİ 28 TL"
Tavuk eti fiyatlarına her hafta zam geldiğini, 9 ayda yüzde 200’ün üzerinde zam yapıldığını söyleyen Yardımcı, “Tavuk göğsünün fiyatı 2 hafta önce 18, bir hafta önce 22 liraydı. Bugün sadece bize gelişi 28 lira oldu. Ocak ayında 10 liraydı. Tavuk kanadının kilosu ocak ayında 7 lira 70 kuruşken bugün 21 lira. Kırmızı ete 1 lira zam geldiğinde ülke ayağa kalkıyor” diye konuştu.
"TEPKİ GÖSTERMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPAMIYORUZ"
Yardımcı, kırmızı ete 4 lira zam geldiğini fakat yarısını fiyatlara yansıtarak vatandaşa yardımcı olmak istediklerini belirtti. Tepki göstermekten başka bir şey yapamadıklarını söyleyen Yardımcı, “Esnafa satma diyemeyiz. Büyük marketlerin satışını durdurmamız imkansız” şeklinde konuştu.
BAKANLIK RANDEVU TARİHİNİ NETLEŞTİRMELİ
Kasaplar Federasyonu olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan randevu istediklerini açıklayan Yardımcı, “Dertlerimizi ve isteklerimizi iletmemiz gerek. Bakanlığın randevu tarihini en kısa sürede netleştirmesi gerekir” dedi.
Kaçak et satışının önüne geçmek için, ‘Sağlıklı nesiller için sağlıklı et yiyelim’ adlı çalışma başlattıklarını açıklayan Yardımcı, “Yeni çalışmalarımız bunu takip edecek. Antalya Kasaplar Odası olarak tüm esnafımızın denetimini yapıyoruz” dedi.
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/beyazete9aydayuzde200uzerindezam206012h.htm
Yandaş firma ihaleye doymadı: Çöp torbasını bile kaçırmadı!41 izlenme
Sağlıkta şiddet önergesini reddeden AKP'nin Sağlık Bakanlığı: Espri yapın!107 izlenme
Erdoğan, anlaştığı İsrail için bakın 4 yıl önce neler söylemişti !636 izlenme
İBB Medya A.Ş.'ye polis baskını13 izlenme
Uzmanlardan çarpıcı yorum: Hamas neden şimdi İsrail’e saldırdı?47 izlenme
Dünyaca ünlü gazeteden yorum: 2023'de Erdoğan'ın karşısına çıkacak743 izlenme
İBB yolsuzluğa kılıf bulamadı: Bir yıl önceki ihaleye ‘15 Temmuz bahanesi!’101 izlenme
MHP'li Meclis üyesinden CHP'li Başkan'a tehdit! "Ülkü Ocakları'nı getiririm belediyede girecek yeriniz kalmaz"24 izlenme
Bakan Koca: Salgın tüm ülkede yeniden tırmanışa geçmiş durumdadır
Batan SGK’nın Malları Bunlar!
İmamoğlu iddianamesi beklenirken, Kabine soruları geçiştirdi: Soruşturmada gizlilik çelişkisi
Marmaray’daki kavga görüntülerine şahit olan gazeteci: "Mesele göründüğünden farklı"