Medyafaresi'nin ulaştığı kulisler şöyle:
1 Naci Ağbal’ın, Merkez Bankası Başkanlığına atanması konusunda kendisine danışılmamasının, bardağı taşıran damla olduğu ifade ediliyor.
Özellikle, son bir haftadır, Naci Ağbal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği brifinglerde, ekonomiden sorumlu bakan olarak Berat Albayrak’ın Beştepe’ye davet edilmemesi, iddiaya göre krizin patlamasına neden oluyor.
2 Naci Ağbal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği brifingde Merkez Bankası rezervlerinde eksiye düşülmesi konusunda yapılan yanlışları anlatıyor. Bunun üzerine Erdoğan, Berat Albayrak’ı telefonla arayarak bilgi istiyor. Berat Albayrak, makama gelmek istediğini söylemesine rağmen, Erdoğan kabul etmiyor. Albayrak, Naci Ağbal’ın makamda brifing verdiğini öğreniyor. Ve Beştepe’ye gidiyor.
3 Beştepe’ye giden Berat Albayrak, Erdoğan ile toplantıdan çıkan külliyeden ayrılmak üzere olan Naci Ağbal ile karşılaşıyor ve aralarında sert bir tartışma yaşanıyor. Hatta iddiaya göre Berat Albayrak, Naci Ağbal’ın üzerine yürüyor. Cumhurbaşkanlığı korumaları olayın büyümesini engelliyor.
4 Bu olay Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yansıyor. Erdoğan, Külliye’ye gelmiş olan Berat Albayrak’ın kendisi ile görüşme isteğini kabul etmiyor. Bakan Albayrak, kızgın, üzgün ve çaresiz bir şekilde Külliyeden ayrılıyor.
5 Külliyeden ayrılan Berat Albayrak, telefonla babası Sadık Albayrak ile görüşüyor ve gelişmeleri kendisine anlatıyor. Hafta sonu Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığına atanması üzerine istifa kararı alıyor.
6Berat Albayrak istifa etmeden önce babasının iznini istiyor. Babası Sadık Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arıyor ancak ulaşamıyor. Oğluna istifa iznini veriyor. Albayrak’ın yakın akrabaları istifa kararında Berat Albayrak’ın kendi inisiyatifi olamayacağını, babası Sadık Albayrak’ın tavrı olabileceğini ifade ediyor.
İstifa dilekçesinde *”At izi İt İzine Karıştı”* şeklindeki ifadelerin yanında *”Sonumuzu Hayreylesin”* sözünün, ipleri koparmaya yönelik olduğu belirtiliyor.
https://www.gercekgundem.com/siyaset/228208/beratalbayraksaraydanaciagbalinuzerineyurudu
Ekrem İmamoğlu, İstanbul projelerini açıkladı320 izlenme
İmamoğlu sansürü böyle deldi! "Sesim susturulamayacak”12 izlenme
Aydınlı Grup’a atanan kayyum devlete 45 milyon borç bıraktı126 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanı açıkladı... Bakın 128 milyar dolara ne olmuş?50 izlenme
AKP'li başkan kamu binasında eşine ofis açtı!544 izlenme
Hemşire olan eşini bıçaklayarak öldüren şahıs ifade vermekten kaçındı!25 izlenme
'Açık giyinmek yasaktır' yazısı bulunan kafeye şortla giren kadın kovuldu!50 izlenme
Tarım Kredi'de bir skandal daha! Kanada mercimeğini yerli diye kakalamaya çalıştılar27 izlenme