Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası Avrupa medyasında da yer aldı. Haberlerin başlığında, “Erdoğan'ın, Maliye Bakanı olan damadı istifa etti” ifadeleri kullanıldı.
“YILBAŞINDAN BU YANA TL ERİDİ”
Die Welt gazetesi, istifayı son dakika olarak duyururken, istifanın gerekçelerine ve sağlık sorunlarına değinildi.
Albayrak'ın instagram hesabından istifayı duyurduğunu belirten gazete, “Türk Lirası, geçtiğimiz aylarda dramatik şekilde değer kaybetti. Cuma akşamı, dolar karşısında 8.52'ye geriledi. Yılbaşından bu yana kayıp yüzde 30'u buldu. Kriz nedeniyle Merkez Bankası başkanı görevinden alındı. Piyasalar, yüksek enflasyon ve döviz rezervlerindeki keskin düşüşten korkuyor. Türkiye ekonomik krizin eşiğinde” sözlerini kullandı.

LİRANIN DÜŞÜŞÜ, REZERV SORUNU…
Stuttgarter Zeitung da benzer başlıkla haberi verdi ve Bakan Albayrak'ın açıkladığı gerekçeleri yayınladı. Aynı şekilde Avusturya medyası, İsviçre ve diğer Avrupa ülkeleri medyası da habere geniş yer ayırdı.

Avrupalı ajansların geçtiği haberler, tüm gazete ve haber siteleri ile kanallarda yer aldı.

Avrupa medyası istifayı, Türk Lirası'nın değerinin düşüşüne, döviz rezervlerinin erimesine ve ekonomik kriz riskine bağladı.

Sağlık Bakanlığı açıkladı: 17.328 yeni vaka tespit edilirken, 105 kişi hayatını kaybetti, 18.269 kişi sağlığına kavuştu!48 izlenme
Dr. Serdar Savaş'tan bomba iddia! 'Rakamlar bunların çok üzerinde, Türkiye sürü bağışıklığı politikası uyguluyor'201 izlenme
Hüsnü Mahalli "Herkes perişan olmuş olacak"76 izlenme
Kolon kesip 24 kişinin ölümüne neden olan müteahhit firar etti19 izlenme
AKP'li vekilin oğlu Diyarbakır-Adana otoyolunu uyuşturucu hattına çevirmiş!35 izlenme
Mübariz Mansimov'un ifadesinden çarpıcı iddia! "Birlikte FETÖ'ye gittik"52 izlenme
İstanbul'da yoldan geçen kadına saldıran köpeğin dehşetiyle ilgili 1 kişi tutuklandı29 izlenme
SGK'dan kritik uyarı: 130 bin emeklinin maaşı tehlikede18 izlenme
Hastalıklı etler bakın kaç kişiyi zehirledi!
Nagehan Alçı, Bilal Erdoğan ile gezdiği Cumhurbaşkanlığı sarayını böyle savundu! "Bölgenin refahını artıracak"
Sinan Ateş’in annesi: “Üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Bunu adi bir davaya çeviriyorlar”
Arap Birliği’nden Barış Pınarı Harekâtı'na skandal tepki!