31 Mart sonrasında dolar kurunda yaşanan yatay seyir, akaryakıt gibi ürünlerde geçici süreyle fiyat sabitlemesine neden olurken, bu durum 3 Temmuz itibarıyla sona erecek.
TÜİK tarafından açıklanacak haziran ayı enflasyon verisiyle birlikte yılın ilk 6 aylık bölümündeki TÜFE oranları kesinlik kazanacak. Bu verilerin ardından günlük hayatta kullandığımız birçok ürün ve hizmet için ödediğimiz özel tüketim vergisi (ÖTV) yaklaşık yüzde 20 oranında zamlanacak.
ÖTV'de yapılan değişiklik sonrası başlangıçta akaryakıt, alkollü içecekler ve sigara fiyatlarında fahiş oranda zamlar görülecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın herhangi bir istisna yapmaması halinde, Temmuz ayı itibarıyla bu ürünlerin bedelinde en az yüzde 17,87 oranında zam yapılacağı kesinleşirken, zam oranının yüzde 20'yi bulması muhtemel gözüküyor.
Mevcut fiyat tarifesi üzerinden yüzde 20'lik bir ÖTV zammının gelmesi halinde mevcut benzin ve dizel akaryakıt fiyatları yaklaşık 3 lira artış gösterecek.
Ayrıca sigara fiyatları için de geçerli olacak bu artışla birlikte, en ucuz sigaranın 66 lirayı bulması beklenirken, birçok sigara markasında ise fiyat artışları 15 lirayı geçecek.
Gerçek Gündem
AKP'liler Kılıçdaroğlu'nun videosunu paylaşmak için sıraya girdi17 izlenme
Yeni tablo ortaya çıktı: İşte 2023'te beklenen zamlı emekli maaşları!75 izlenme
Altın Portakal'a damga vuran konuşma! Sanatçı Bilge Şen: "Devlet bana o kadar az maaş veriyor ki yoksulluk sınırının altındayım"18 izlenme
Kulislerde konuşulan tarih ortaya çıktı: Erdoğan'ın 'emekli maaşı' mesajı sonrası seyyanen zam gündemde71 izlenme
Ruble 7 senenin en üst seviyesini gördü34 izlenme
Saadet Partili vekil açıkladı: 16 yılın Türkiye’ye faturası106 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 7.945 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.594.128’e, can kaybı da 27.562’ye yükseldi!80 izlenme
İzmir’de korkunç cinayet: Sokak ortasında vahşice öldürüldü114 izlenme
Binali Yıldırım'ın serveti dünya sıralamasında Koç ve Sabancı'yı bile geride bıraktı!
MEB'de Atatürk alerjisi! Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nı anmadan tarih anlattılar!
İmamoğlu'nun bu sözleri Erdoğan'ın kâbusu olacak! "Benimle yarışmaktan korkuyor. Sesimden, sözümden, görüntümden, ismimden korkuyor"
Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri ile Avrasya Tüneli’ne geçiş garanti ücretinin yanı sıra ödenen enflasyon farkı dudak uçuklattı!