Kılıç önceki günlerde yaptığı açıklamada , “Ülke genelindeki yüz binlerce tarım üreticisi gibi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin aile şirketi Türdeş Tarım’ın da icralık olduğu ortaya çıktı” demişti.
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, sözlerine şöyle son vermişti:
Bir ülkenin bakanının aile şirketi bile icralık oluyorsa, vay siz sade vatandaşların halini düşünün. Demek ki ülke ekonomisi o kadar kötü ki bakanın aile şirketi o kadar zor durumda ki fabrikadaki eşyalar bile haczedilebiliyor. Tabi şirketin 95 bin liralık borcu neden ödeyemediği de önemli.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bugün konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Pakdemirli söz konusu Türdeş Gıda'da bir yetkisi olmadığını Türdeş Gıda'nın aile şirketi olduğunu açıkladı.
Pakdemirli Türdeş gıdayı rahmetli babası Ekrem Pakdemirli'nin kurduğunu ifade ederken bakan olduktan sonra şirkette ortaklık ve yöneticilik ilişkisi kalmadığını vurguladı.
İcraya konu olan borç hakkında yasal itiraz sürecinin devam ettiğini söyleyen Pakdemirli, “Alacağın mevcudiyeti ve miktarı hali hazırda hukuken ihtilaflı olması bir yana, şirketin
icra takibe konu edilen borçla ilgili olarak yargısal itiraz süreçleri devam etmektedir.
Öyle ki, icra takibinin durdurulması için mahkemeye başvurulmuş ve bu borcun üstünde banka teminat mektubu sunulup, icra takibi durdurulmuş ve hacizli mallar geri alınmıştır. Şirketin iddia edildiği gibi kesinleşmiş bir borcu olmamakla beraber, aksine birçok alacağı olan, maddi sıkıntı yaşamayan, üretim yapıp, ürünlerini de satabilen bir şirkettir” ifadelerini kullandı.
CHP'li vekilin açıklamalarına ilişkin sert eleştirilerde bulunan Bakan Pakdemirli, “Ortaya atılan iddialar, “çamur at izi kalsın” anlayışı ile üretilmiş olup dayanaktan yoksun ve tümüyle gerçeğe aykırıdır” değerlendirmesinde bulundu.
İETT’nin son model otobüsleri sefere başladı67 izlenme
Açıkça dile getirdiler: "Sıra Medeni Kanun'da!", "Kurtuluş hilafette"72 izlenme
Konya Akşehir’de skandal görüntü: AKP'li ilçe başkanı bile var, CHP'li belediye başkanı çağrılmadı19 izlenme
İYİ Parti Ordu adayı Enver Yılmaz'dan flaş iddia: "Evrakları yakıyorlar"43 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 2.604 yeni vaka tespit edilirken, 15 kişi hayatını kaybetti, 18.573 kişi sağlığına kavuştu!33 izlenme
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, kredi kartı ve ticari kredi faiz oranları arttı! İşte yeni rakamlar42 izlenme
İstanbul Valiliği TÜGVA’nın tüm okullara girişine onay verdi iddiası39 izlenme
İnönü'ye büyük ayıp!1037 izlenme
OECD ülkeleri arasında Türkiye sefalette dünya birincisi oldu
Çiftçi halini daha nasıl anlatsın? 'Çiftçinin halini görün, hayatımda hiç pet şişelerle mazot aldığımı hatırlamıyorum. Batırdınız bizi!'
NATO Zirvesi'nde yapılan İngilizce 'lütfen dönün' anonsuna bir tek Erdoğan dönmedi!
Yurttaştan İmamoğlu’na sevgi seli