
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin “Bayramda Süleyman Demirel'in, Turgut Özal'ın yaptırdığı köprülerden bedava geçiyorsunuz, Erdoğan'ın yaptırdığı köprüden parayla” sözü üzerine konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki Kurban Bayramı'nda köprülerin bedava olabileceğini açıkladı. Erdoğan, İnce'ye cevaben, “Haklı da olabilirsin. İnşallah, bir dahaki bayrama, ona da ayrı bir formülle, inşallah onları da ücretsiz yaparız. Bizi bunlarla ürkütemezsin Bay Muharrem” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde kamu özel işbirliği çerçevesinde yapılan Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri ile Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretleri sık sık kamuoyunun gündemine geliyor. Bu projeler için devletin verdiği günlük araç geçiş garantisi bulunuyor.
MALİYETİ YÜKSEK
Osmangazi Köprüsü'nden günlük geçiş garantisi 40 bin araç. Araç geçiş ücretinin 71.75 TL olduğu köprüden, 40 bin araç için ödenmesi gereken günlük ücret 2 milyon 870 bin TL. 21 Ağustos Salı ile 24 Ağustos Cuma günleri arasındaki 4 günlük Kurban Bayramı'nın, geçmiş bayramlarda olduğu gibi hafta sonlarının da birleştirilmesi ile 9 günlük resmi tatile çıkarılması bekleniyor. 9 günlük tatilde Osmangazi Köprüsü'nün faturası 25 milyon 830 bin TL'ye çıkıyor.
Geçiş ücreti 13.05 TL olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden garanti edilen araç sayısı ise 137 bin. Günlük 1 milyon 787 bin 850 TL garanti ödemesi olan bu köprüden Kurban Bayramı tatili için ödenmesi gereken tutar 16 milyon 90 bin 650 TL. Bu iki köprüden 9 günlük tatil için ödenmesi gereken toplam ücret 41 milyon 920 bin 650 TL. Günlük 68 bin 500 araç garantisi bulunan Avrasya Tüneli'nin 9 günlük 11 milyon 836 bin 800 TL'lik faturası da hesaba katıldığında 3 projenin Kurban Bayramı'nda ücretsiz kullanılmasının maliyeti 53 milyon 757 bin 450 TL'ye çıkıyor. Özel sektörün işlettiği otoyollar da hesaba katıldığında bu fatura daha da ağırlaşacak.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/bedavakoprununfaturasi537milyonlirayibuluyor2473086/
Saygı Öztürk'ten bomba Kayyum kulisi: "Sayı 15-16'yı bulacak"128 izlenme
İstanbul metrosunda yolcular arasında tevhid bayrağı tartışması: ”Gençleri provoke edemezsin. Bu bayrağı istediğim yerde açarım”33 izlenme
Kılıçdaroğlu’nun mitingi öncesi tepki çeken görüntü! İtfaiyenin afiş asma mesaisi41 izlenme
Bursa’da biyokütle enerji santrali gerginliği132 izlenme
Saçını kapatmışsa sorun yok demektir !6124 izlenme
İşte son seçim anketi: Kılıçdaroğlu açık ara önde, İnce hedefleri tutturamıyor59 izlenme
Beyazıt mitingine katılan vatandaşlar, hep birlikte diplomalarını gösterdi!28 izlenme
İnce’den genel merkeze sert mesajlar: Yüreğiniz varsa beni gönderin189 izlenme