Kyiv Independent'ın haberine göre, Kiev'de halk, Rusya'nın saldırılarından korunmak için sığınaklara koştu.
Kiev'de sığınak olarak kullanılan bir metro istasyonuna gelen 23 yaşındaki hamile kadının gece saatlerinde sancıları başladı.
Kadın, etraftakilerin de yardımıyla sığınakta doğum yaptı.
Doğumun ardından hastaneye kaldırılan anne ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Bu arada, Ukrayna Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabında, Kiev'deki sığınaklarda dünyaya gelen ilk bebeğin fotoğrafı paylaşıldı.
Paylaşımda, "Kiev'deki sığınaklardan birinde (bildiğimize göre) ilk bebek dünyaya geldi. Yerin altında, yanan binaların ve Rus tanklarının yanında" ifadeleri kullanıldı.
Söz konusu doğum, uluslararası kamuoyunda gündem oldu.
Diğer yandan, Herson kenti Belediye Başkanı Ihor Kolyhaiev de kentteki sığınaklarda iki bebeğin gece dünyaya gözlerini açtığını açıkladı.
İstanbul’da yer bulamadılar! Öğretmenlere camide 30 saat hizmet içi eğitim26 izlenme
Maaşın yüzde 60’ına haciz gelebilir8 izlenme
Büyük umutlarla kuruldu şimdi çöküyor!79 izlenme
Vahdettin'i savunan ilahiyatçının arşivinden FETÖ çıktı!35 izlenme
Gayrimenkulde yabancılar 10 yılın dibini gördü, Türkler rekor kırdı28 izlenme
YÖK barınma sorununun nihayet farkına vardı26 izlenme
Elektriğe dev zam yolda28 izlenme
Bakan Bilgin, SGK’deki görevden almaların gerekçesini itiraf etti! "Yolsuzluk yapanların hepsini görevden aldım"44 izlenme