Ekonomik kriz derinleşmeye devam ederken marketlerden de çarpıcı görüntüler gelmeye devam ediyor. Yüksek enflasyon gıdadan giyime her şeyin fiyatını etkiledi. Asgari ücrete yapılan aram zam bile vatandaşı rahatlatamadı.
Krizin etkisiyle marketlerdeki mama, bebek bezi, peynir, çikolatanın ardından kuruyemişler de kutuya girdi.
Enflasyonla birlikte çerez fiyatları da tavan yaptı. Bu artışın ardından kuruyemişler de kilitli kutulara kondu.
ÇEREZ FİYATLARI UÇTU
Fiyatlar geçen seneden bu zamana kadar yüzde 100 arttı. Geçen sene 100150 lira olan ürünler bu sene 300350 lira bandına çıktı. 100 gram badem 39 TL'den satılıyor, kilogram fiyatı ise 390 TL. Aynı şekilde kajunun 320, cevizin 250 ve fındığın kilogram fiyatı 240 TL. Çekirdeğin kilosu da 60 TL oldu ama 80 TL'yi bulabileceği belirtildi. Leblebi ise 40 TL'den 80'ye çıktı.

BEBEK MAMALARINA ALARM GÜNDEM OLMUŞTU
Marketlerde, bebekler için olan devam sütü mamalarına alarm takılması tepki çekmişti. Zincir marketlerde bal, kozmetik ürünler uzun zamandır şeffaf kilitli kutularda ya da alarm takılarak satılıyor. Marketlerde hırsızlığı caydırmak için “Mağazamız kamera sistemleri ile izlenip, görüntüler kaydedilmektedir” biçiminde uyarı etiketleri tüm raflara yerleştirildi.
Zam furyasından en çok etkilenen ürünler arasında yer alan en ucuzu 120 en pahalısı 400 liraya çıkan bebek bezlerinde alarm hep vardı. Market raflarındaki etiketler sürekli değişirken en çok zam gelen ürünler arasında kağıt havlu ve tuvalet kağıtları bulunuyor.
Yeniçağ
Üniversitelere binlerce yandaş doldurulacak!187 izlenme
CHP'den kanun teklifi: Vatandaş yapılan yabancılar ilk seçimlerde oy kullanamasın28 izlenme
Kerem Kınık'ın kızı ölümlü kazaya karışıp serbest kalmıştı... Adalet Bakanı'ndan açıklama33 izlenme
Taksim saldırısının faillerinin sahte evlilik belgesi ortaya çıktı53 izlenme
Cem Garipoğlu'nun mezarındaki kanlı poşetin sırrı ne? Münevver Karabulut'un ailesi harekete geçti38 izlenme
Üniversitede yemek zammını protesto eden öğrenciler hakkında soruşturma başlatıldı28 izlenme
Memurlar, emekliler ve işçiler için beklenen zam: Hangi maaş ne kadar artacak?33 izlenme
Türk basınını dünyaya rezil ettiler: CNN Türk'ün İmamoğlu yayınını kesmesi dünya basınında569 izlenme
YSK, HKP’nin Erdoğan'ın diploması için yaptığı başvuruyla ilgili kararı verdi!
Zam yağmuru sürüyor! Bir rakı grubuna daha zam
Vatandaşın gözünü boyama tasarısı Meclis’te: İkinci maaş kalkıyor huzur hakkı geliyor
Hatay Belediye Başkanı acı tabloyu açıkladı: "Daha yüzde 3’üne ulaştık"