Ramazan Bayramı’na günler kala bayram alışverişinin merkezi olan Eminönü’ndeki tezgahlarda iftarlık ürünlerin yerini lokum, şekerleme ve tatlı çeşitleri aldı. Bayramın ilk gününün hafta içine denk gelmesi nedeniyle, vatandaşlar alışverişlerini bu hafta sonu yapmaya başladı.

Eminönü’nde en ucuz bayram ikramlığı lokum olurken en pahalı ürün ise baklava oldu. Lokumun tanesi 2 buçuk liradan satışa sunulurken bir dilim baklavanın fiyatı ise 80 TL’ye kadar çıktı.
Dökme ürünlerde ise, lokumun kilosu 170 ila 350 lira, şekerleme çeşitlerinin kilosu ise 200 ila 400 lira arasında değişiklik gösteriyor. Fıstıklı baklavanın kilosu ise 850 ila 2 bin lira arasında satılırken, bir dilim baklavanın fiyatı 34 ila 80 lira arasında değişiyor. Cevizli baklavada ise kilo fiyatı 650 ila bin 600 lira, dilim fiyatı ise 26 ila 60 lira seviyesinde bulunuyor.

Ekonomim’den Veysel Ağdar’ın haberine göre, ev ziyaretlerinin ve misafir ikramlarının vazgeçilmezlerinden olan çikolatada ise 250 gramlık paketlerin fiyatı 250 ila 400 lira arasında değişiklik gösteriyor. Dökme çikolatanın kilosu da kalitesine göre 550 ila 900 lira arasında satılıyor.
Ev ziyaretlerinde çikolatanın yanı sıra götürülen bir diğer tatlı ürünü olan lokumlarda ise, içerindeki kuru yemiş miktarına göre fiyatları 350 ila 850 lira arasında değişiyor.

Bayram ziyaretlerinin bir diğer klasiği olan Türk kahvesinde ise fiyatlar 500 ila bin lira arasında değişiyor. Bir fincan Türk kahvesi (yaklaşık 7 gram) ve yanında iki dilim baklava ikramının maliyeti ise yaklaşık 170 lirayı buluyor.
Kahve ikramını lokumla yaparsak 10 lira. Geçen yıl Eminönü’nde lokumun kilosu 140 ila 250 lira, bayramlık şekerler ise 180 ila 300 lira arasında satılıyordu.
Mehmet Altan hakkında tahliye kararı201 izlenme
Tarikat-siyaset-ticaretin merkezinde! Kim bu Menzil Cemaati?48 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan TRT’ye canlı yayında sert tepki 'Burası benim bunu bilin. Burası 82 milyonun !'125 izlenme
İYİ Parti, John Wick 4 filmi öncesinde reklam verdi "Kötüler, zalimler elbet bir gün hesap verirler"34 izlenme
Sessiz sedasız başladı... Kaçaklar böyle toplanıyor: İstanbul'da kimlik kontrolü sırasında kaçak olduğu tespit edilen yabancı uyruklu şahıs böyle gözaltına alındı51 izlenme
Aranırken noterde vekalet veren müteahhit: Namuslu insanım, malımı sattım, borcumu ödedim23 izlenme
Hacizlere yetişemeyen iktidar 400 yeni icra müdürü alıyor27 izlenme
Cilvegözü Sınır Kapısı'nda son durum: Hatay'dan binlerce Suriyeli ülkelerine dönüyor60 izlenme
İmamoğlu’na destek veren sanatçıları övüp, AKP’lilere sert çıktı “Onlar kadar yürekli değilsiniz”
Erbaş’ın lüks lojmanının kirası 1404 TL’ye çıkıyor
Atatürk düşmanlığıyla tanınan Fatih Tezcan'a 'Atatürk'e hakaret' suçundan hapis cezası!
Hamza Yerlikaya'nın zor günleri: Sahte diplomanın ardından şimdi de adı 'torpil' ile gündemde!