Emekliye zamlı maaş ödemeleri hesaplara geçerken gözler yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi emekli ikramiyelerine çevrildi. Milyonlara ek gelir sağlayan ‘emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak, 3000 TL emekli ikramiyesi ne kadar olur’ soruları henüz yanıtsız. Beklentiler günden güne artarken SGK Uzmanı Murat Göktaş hayal kırıklığı yaratacak bir değerlendirmede bulundu. İşte 2025 emekli bayram ikramiyesi için konuşulan maksimum rakam!

2024 yılında yüzde 50 artış yapılarak 2000 TL’den 3000 TL’ye yükseltilen bayram ikramiyesi için SGK Uzmanı Murat Göktaş, bu rakamın 2018’de 1000 TL olarak ödendiğini anımsattı. Uzman isim, “1000 lira artık enflasyona yenilince artış yoluna gittiler. 2023’te 2000 TL olan bayram ikramiyesi 2024’te yüzde 50 artışla 3000 liraya geldi. Hem Ramazan hem de Kurban Bayramı olmak üzere emeklilerimize toplam 6 bin lira verildi. Son iki yıldır bir artış olduğu için bu yıl da bir beklenti var” ifadelerini kullandı.

Emekli ikramiyelerine 2025 yılında yapılabilecek artış oranına ilişkin de rakam veren Göktaş, “Kişisel olarak yüzde 100 artar diyemiyorum ama artarsa da emekli zam oranı yani yüzde 1520 oranında artabilir. 15,75 oranında artarsa 3.500 TL civarında bir rakama ulaşabilir. Biliyorsunuz enflasyonla mücadele kapsamında sıkı para politikası uygulanıyor. Umarım emeklilerimize 40005000 TL gibi bayramları rahat geçirebilecekleri bir rakam verirler. Yüzde 50 civarında bir zammın verileceğini çok da düşünmüyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu.

2025 Ramazan Bayramı 30 Mart1 Nisan tarihlerine denk geliyor. Emekli bayram ikramiyeleri ise her yıl olduğu gibi bayramdan yaklaşık 1 hafta önce hesaplara aktarılacak. İlk ödemelerin 2428 Mart tarihlerinde yapılması bekleniyor.
Yılın ikinci bayramı Kurban Bayramı ise 69 Haziran tarihlerine denk geliyor. Bu bayramın ikramiyeleri de 25 Haziran arasında emeklilerin hesaplarına geçecek.
Kaynak: Gerçek Gündem
Bayburtlu #Hayırcı dede, Erdoğan'a meydan okudu !1830 izlenme
Halk TV'ye canlı yayında saldırı düzenleyen 5 kişi serbest bırakıldı!74 izlenme
Mansur Yavaş: "Öğrencilerin iyi yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz"10 izlenme
AKP Yalova İl Başkanı "Erdoğan, yerel seçimler için vurun, kırın, kazanın talimatı verdi!"193 izlenme
ABB'den Osman Gökçek'e yanıt: Hırsıza 'hırsız' olduğunu unutturursanız...26 izlenme
Mansur Yavaş kötü haberi duyurdu! "Kaybettik"14 izlenme
86 kişi hayatını kaybetmişti! İsrail'den günler sonra gelen "yanlış cephane" itirafı34 izlenme
Kanada'da enflasyon %0,03 arttı, hırsızlıklar başladı! Bir grup, deterjan şişesinin yarısını boş görünce böyle doldurdu42 izlenme
Çin'deki COVID-19 kısıtlamaları hafifletilmeye başlandı
Zam bekleniyor: SGK Uzmanı Sevinç, emekli ikramiyeleri için net rakam verdi
Yandaşlar hedef göstermişti: Gerçek ortaya çıktı
KTÜ'de ‘Böyle bir tesadüf yok' dedirten olay! Damat sınava girdi 1 günde 2 bölüm kazandı! Rektörün 3 kızı ise...