2024 sonunda 287.5 milyar TL olan batık kredi tutarı, 2025 sonunda 595.2 milyar TL’ye çıkarak bir yılda yüzde 107 arttı. Bu artış, son on yılın açık ara en sert yükselişi olarak kayda geçti. Geçmiş sıçrama dönemleriyle kıyaslandığında 2025 belirgin biçimde ayrıştı.

20182019 kur şoku döneminde batık krediler yıllık yüzde 59 artarken, 20232024’te artış yüzde 50 ile sınırlı kalmıştı. Daha önce ‘sert sıçrama’ olarak tanımlanan yıllarda bile yıllık artış yüzde 60 bandını aşmamıştı. Buna karşılık 2025’te batık kredi hacmi neredeyse ikiye katlandı. Uzmanlara göre bu tablo, parasal sıkılaşmanın kredi kanallarını keskin biçimde daraltması, yüksek faiz ortamında hanehalkı ve reel sektörde derinleşen nakit sıkışıklığı ile birlikte, uzun süredir ötelenen tahsilat sorunlarının aynı anda bilançolara yansımasının sonucu.
KARTLAR ÜÇ HANELİ PATLADI
2025’te ticari ve diğer kredilerde takipteki alacaklar 176.7 milyar TL’den 352.5 milyar TL’ye çıkarak yüzde 99.5 arttı. Tüketici kredilerinde batık tutarı 57 milyar TL’den 117.5 milyar TL’ye yükseldi; yıllık artış
yüzde 106.2 oldu. En sert bozulma ise bireysel kredi kartlarında yaşandı. Kart batıkları bir yılda 53.8 milyar TL’den 125.2 milyar TL’ye çıktı; artış oranı yüzde 132.6 ile tüm kalemler içinde zirveye ulaştı.
Sözcü
Valiler AKP'li yöneticilerle bakanlık bakanlık dolaştı!60 izlenme
Milyonlarca liralık ballı ihale AKP’linin oğluna verildi24 izlenme
Sokak röportajında akıl ve mantık dışı sözler: "Vatandaşın gündeminde zam var. başka hiçbir şey yok. bunların sebebi demokratik ve laik sistem"45 izlenme
Atatürk’süz 24 Kasım kamu spotuna tepki130 izlenme
Kanal İstanbul davasına seçmece bilirkişi heyeti! Siyanüre 'evet' diyenler, öğrenciyi tehdit edenler...91 izlenme
Dört araştırma şirketinden 'İstanbul' yoklaması154 izlenme
AKP'li Varank'ın tepki çeken sözleri: "Siz 'yaptırmam' deyince biz de tabi 'yapacağız' diyoruz. Siz 'geçirmeyeceğiz' deyince biz de geçirmek için gayret gösteriyoruz"35 izlenme
Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün 2 tetikçisi tutuklandı56 izlenme
Ali Erbaş'ın kayınçosu hiç işe gitmeden Diyanet'ten emekli olmuş!
Dünya faiz liginde ikinciyiz
Üsküdar seçimlerinde skandal iddia: "KCK'dan hüküm giyen oğlunu getiririz" vaadiyle AKP'ye oy verildi!
TRT'de tarikat reklamı! Tarikatın Diyanet tarafından desteklendiği ortaya çıktı!