Bloomberg'in uzmanlara dayandırarak verdiği habere göre, İsrail'in ABD desteğiyle geliştirilen yüksek teknolojili Demir Kubbe hava savunma sistemi, Ortadoğu'daki çatışmanın büyümesi halinde füze saldırılarıyla başa çıkamayabilir.
Haberde, çatışmanın daha da tırmanması durumunda, Demir Kubbe önleme oranının yüzde 80'e kadar hafif bir düşüşünün bile düşürülemeyen füze sayısında artışa yol açabileceği belirtildi.
Washington merkezli düşünce kuruluşu Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi’nde araştırmacı olarak görev yapan Shaan Sheikh, ajansa verdiği demeçte, “Hizbullah mevcut çatışmaya girerse, Demir Kubbe'nin füze ateşi altında ezilme riski kesinlikle var" dedi.
Uzman, Lübnan Hizbullah'ının dünyadaki ‘en silahlı devlet dışı aktör’ olduğunu ve güdümsüz topçu roketlerinin yanı sıra balistik, uçaksavar ve tanksavar füzelerinden oluşan çok geniş bir cephaneliğe sahip olduğuna dikkat çekti.
George Washington Üniversitesi’nden Prof. Aleksandr Downs ise, Hizbullah'ın füze cephaneliğinin ‘kalite ve kesinlik’ açısından Hamas’tan üstün olduğunu belirterek, Hizbullah'ın büyük bir salvo ateşlemesi durumunda mermilerin önemli bir kısmının İsrail'in hava savunma sistemini delebileceğininin altını çizdi.
Bloomberg'e göre, Hizbullah'ın elinde 100 bine yakın füze bulunuyor.
Odatv.com
50 barodan ortak açıklama: Cumhuriyetin kuruluş felsefesine aykırı133 izlenme
AVM'de tuvaletteki kadınları görüntüleyen Suriye uyruklu sapık tutuklandı! 'Yakalanınca videoyu bulamasınlar diye telefonumu kırdım'61 izlenme
Rutkay Aziz: Türkiye şundan kurtulmalı...213 izlenme
İstanbul’da korku depremi: Yeme içme sektörü ile turizmde büyük düşüş52 izlenme
Seçimden bir hafta önce açıldı, dün gece çöktü46 izlenme
Ömer Fatih Sayan'dan okuyanın 'Dememiştir' duyanın da 'Yok artık' dediği savunma31 izlenme
Ankara’da kulislerinde, ‘Nazlı Ilıcak tahliyesindeki 5 milyonluk rüşvet’ iddiası!312 izlenme
AKP’li belediyenin yönettiği ilçede ucuz yemek kuyruğu57 izlenme
Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın'ın FETÖ davasında flaş gelişme
CHP’den çok sert “Tamer Karadağlı” tepkisi: "Sarayı çok seviyor, birden döndü"
Girdiği tekelde “Müslümanım diyorsunuz ama alkol satıyorsunuz” diyen kişi dayağı yedi!
Ekrem İmamoğlu'ndan 19 Mayıs paylaşımı 'Kalmasın gözün arkada...Fikri hür, vicdanı hür gençler geliyor'