Bir süredir gündeme gelen sosyal medyanın popüler çifti Dilan Polat ve Engin Polat'ın yurt dışına çıkmaya hazırlandığı söyleniyordu.
Dilan ve Engin Polat hakkında 'Kara para aklama' ve 'vergi kaçırma' iddiaları vardı.
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), çift hakkında rapor hazırlamıştı.
Ayrıca Polatların mal varlıklarına el konulmuş ve yurtdışına çıkış yasağı getirilmişti.
Polat çiftine ait Rise And Shine isimli kozmetik şirketinin ticareti de durdurulmuştu. MASAK raporuna göre, bu karar sahte belge düzenleme iddiasına ilişkin alınmıştı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat ve Engin Polat hakkında bir açıklama yayınladı.
Başsavcılığın açıklamasında ikili hakkında yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandığını ve tüm malvarlıklarına el konulduğu vurgulandı.
Açıklamada aynı zamanda dosyaya kısıtlılık kararı verildiği de duyuruldu.
Belgeli Yorum YouTube yayınında Lale Özan Arslan’ın Dilan ve Engin Polat çiftiyle ilgili sorularını yanıtlayan Gazeteci Erk Acarer, Polat çiftinin yurt dışına kaçma hazırlığı olduğu yönündeki iddiaları gündeme getirdi.
Acarer, "Servetlerini yurt dışına kaçırmak veya kendilerinin yurt dışına kaçmak gibi bir girişimleri söz konusu mu?" sorusuna "Bir Dubai planı yapıldığını gösteriyor, net olmamakla birlikte bu kaçış planı için kimi görüşmeler yapıldığı söz konusu" yanıtını verdi.
Kaynak: Gerçek Gündem
Gazeteci Hilal Köylü'den asgari ücretliyi üzecek kulis: "İktidar kulisleri 'Olmuyor, yapamayacağız, zam gelmez...' Böyle bir durumla karşı karşıya..."26 izlenme
İcra dairelerindeki dosya sayısı 21 milyonu aştı!46 izlenme
Emekliler Bulgaristan’a gidiyor!14 izlenme
Sürmene'deki orman yangınının ardından villalar yükseldi !1457 izlenme
Dolarda tarihi düşüşe neden olan ‘dövize endeksli mevduat’ ne? Ekonomistler anlattı…64 izlenme
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 2019 başarısını bize getiren seçmen, Saray ve Bahçeli'yi reddetmeye devam ediyor.28 izlenme
AKP’li belediyenin 6.2 milyonluk ihalesi, AKP’li meclis üyesine!69 izlenme
Vali korkutucu tabloyu açıkladı "Kontrol altına alamıyoruz!"42 izlenme
4 yıldır oturan şampiyon! Meclis’te biri ant içmek olmak üzere 2 kez kürsüye çıktı, hiçbir kanun teklifi araştırması ya da soru önergesi hazırlamadı
ODTÜ’de mezuniyet törenlerine engel! Bu pankartlardan korktular
COP 28'de büyük sözler verildi ama çevreciler endişeli
İktidar medyası baltayı taşa vurdu: Venezuela'daki petrol görüntülerini "Gabar Dağı'ndan petrol fışkırıyor" manşetiyle verdiler!