Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında toplanan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, geçen toplantının tutanağını oylayarak, gündemde olan önergeleri görüşmeye başladı.
Meclis toplantısında, Ankara’da toplamda 5 kavşak ve alt geçit projesinin yanı sıra kent genelinde mücavir alanlarda asfalt kaplama yapılması için İller Bankasından 795 milyon lira kredi çekilmesi ele alındı.
Meclis üyeleri tarafından incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen önergede, Ankara Bulvarı’nın devamı olan EtimesgutSincan İstasyon caddesinde alternatif bulvar projesi, Dumlupınar Bulvarı Konutkent girişi Başkent Üniversitesi önü ve Yaşamkent’te üç adet sinyalizayon kavşak ve alt geçit, Fatih Sultan Mehmet BulvarıDumlupınar Bulvarını bağlayan Şaşmaz Sanayi bulvarı üzerine iki adet kavşak ve alt geçit projesi, Ankara’nın mücavir alan sınırları içerisinde asfalt kaplama ihtiyacının karşılanması amacıyla 795 milyon lira İLBANK A.Ş.’den kredi çekilmesi amacıyla Genel Sekreter Yardımcılığına yetki verilmesi istendi.
Gündemin üçüncü maddesi olarak, Başkanlık yazısı ile oylanan Çankaya İlçesi Şehit Cengiz Karaca Mahallesi’nde atıl durumda bulunan bir arsanın Büyükşehir Belediyesi tarafından üstü kapatılarak, Çankaya Belediyesi’ne 25 yıllığına devir edilmesini içeren önerge, meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle incelenmek üzere, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevk edildi.
Ayrıca Çubuk İlçesi Melikşah Mahallesi’nde metruk olarak bulunan yüzme havuzunun yıkılması için oylamaya sunulan önerge de bazı meclis üyeleri, termal turizme kazandırabileceğini, alanın fizik tedavi hastalarına katkı sağlayacaklarını dile getirerek, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezine devir edilmesine ilişkin görüş belirtti.
Oy birliğiyle meclis tarafından yıkımı kararlaştırılan Melikşah’taki yüzme havuzunun yerine yeni proje geliştirilecek.
AA
https://halktv.com.tr/gundem/baskanmansuryavastanankarayayenibirhizmetdaha398554h
Yaşam Boyu Onur Ödülünü TTB’ye adayan Rutkay Aziz: Onlar geldikleri gibi gidecekler, siz kalıcısınız94 izlenme
İnsan canı bu kadar ucuz mu? İş makinaları enkazdan banka kasası çıkardı vatandaşlar isyan etti!48 izlenme
Zamlar Türk halkını enerji tasarrufunda Avrupa şampiyonu yaptı! “Bizimki çevrecilikten değil fakirlikten”58 izlenme
Peker’in gündeme getirdiği otel sahibi sessizliğini bozdu!80 izlenme
Karamollaoğlu: "2006'da Erdoğan, Erbakan Hoca'nın evini polis ile kuşattırdı, hapse attırmak istedi"37 izlenme
Reuters: ABD ve İsveçli savcılar, Bilal Erdoğan'ın adının geçtiği yolsuzluk şikâyetini inceliyor71 izlenme
İran'dan 200 dolarlık petrol resti! Küresel ekonomi için kıyamet senaryosu: "Bir damla bile geçirmeyeceğiz"27 izlenme
Lisede misafir öğrencilere haremlik-selamlık uygulama!62 izlenme