Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Suriyeli sığınmacılara harcanan rekor parayı açıkladı. İşte haberin ayrıntıları;
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Brüksel'de açıklamalarda bulundu ve Suriyelilere harcanan parayı açıkladı.
Akdağ, 'Suriye'nin ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi' konulu konferansta dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Recep Akdağ, Brüksel'de düzenlenen 'Suriye'nin ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi' konulu konferansın ikinci gününde yaptığı açılış konuşmasında, Suriye savaşının İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en korkunç insani krize dönüştüğünü ifade etti.
Krizin Suriye sınırlarını aştığına işaret eden Akdağ, Türkiye'nin 3.5 milyondan fazla kayıtlı Suriyeliye, inanç ve etnik ayrım yapmaksızın, ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Bu kişilerin sağlık, eğitim, konaklama gibi hizmetlerden ücretsiz faydalandığını belirten Akdağ, savaşın başlangıcından bu yana Türk topraklarında 300 bin Suriyeli bebeğin doğduğunu ifade etti.
'20 BİN SURİYELİYE ÇALIŞMA İZNİ VERİLDİ'
Diğer yandan yaklaşık 20 bin Suriyeliye çalışma izni verildiğini, 13 bine yakın Suriyeli işletmenin açıldığını söyleyen Akdağ, tüm bu rakamların Türkiye'nin krizin insani yükünü üstlenmeye devam ettiğini gösterdiğini kaydetti.
Akdağ, "Suriyelilere sağladığımız birçok hizmet kapsamında Türkiye'nin giderleri 31 milyar euroya ulaştı. Burada açıkça söylemem gerekiyor ki uluslararası toplumun büyük bir kısmı yük paylaşımı ve sorumluluk üstlenme sınavını başarıyla geçemedi" diye konuştu.
https://www.siyasetcafe.com/basbakanyardimcisiakdagitirafettiistesuriyelilereharcananpara34132h.htm
AYM Başkanı Yargıtay'a karşı bayrak açtı: 'Kararlara uyulmamasının gerekçesi olamaz'34 izlenme
Türkiye'nin gururu dev holding jet hızıyla battı! Harvard Üniversitesi’nde ders ve tez konusu olmuştu31 izlenme
Midesi Rahatsız Olanlar Oruç Tutabilir mi?39 izlenme
Antakya'da yıkılan Kule Apartmanı'yla ilgili skandal: Cezayı ödeyip inşaata devam etmiş!49 izlenme
Türkiye'nin yolsuzluk sıralamasındaki rakipleri: Cibuti Nijer Özbekistan ve Moğolistan14 izlenme
Aftan yararlanan Alaattin Çakıcı yazdığı mektuplarla Erdoğan’a tehdit ve ağır hakaretler savurmuştu346 izlenme
İşte son seçim anketi! CHP'den AKP'ye rekor fark24 izlenme
Seçim yaklaşınca A Haber Adana’da petrol buldu! Gerçek çok geçmeden ortaya çıktı46 izlenme