Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen programda yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı.
Erdoğan Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na İbrahim Kalın’ı atadı.
Atama kararını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na Sayın İbrahim Kalın’ı atamıştır." ifadeleriyle duyurdu.
2021 yılında Barış Pehlivan, Pentagon ile CIA gibi yapılara danışmanlık hizmeti veren ve “Gölge CIA” olarak bilinen Strafor şirketinin Türkiye’deki kaynaklarından birinin İbrahim Kalın olduğunu yazmıştı.
Pehlivan’ın bu yazısı yeniden gündem oldu.
"MİT MÜSTEŞARLIĞI CIA RAPÖRTÖRÜNE TESLİM EDİLDİ"
Sosyal medyada yayılan bir paylaşımda, “ Maalesef 63 yıl sonra MİT Müsteşarlığı CIA Rapörtörüne teslim edildi. Eski CIA raportörü Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim KALIN MİT Müsteşarı oldu, bazıları seviniyor! Niye ve neye seviniyorsun kardeşim? (İyi Parti Tuzla İlçe Başkanı Recep Karaot'tan alıntıdır)” ifadeleri yer alıyor.

Pehlivan da 2 yıl önceki yazısında Pentagon, ABD İç Güvenlik Bakanlığı, ABD Savunma İstihbarat Departmanı ve CIA’e danışmanlık hizmeti veren ve “Gölge CIA” olarak bilinen Stratfor adlı şirketin kurucusu George Friedman’ın, o dönemde Erdoğan’ın danışmanlığı görevini yürüten İbrahim Kalın’ı kaynak olarak kullandığını iddia etmişti.
WikiLeaks belgelerinde yer alan sızıntıları kaynak gösteren Pehlivan, Kalın’ın, George Friedman’a mail atarak, Stratfor şirketinin Türkiye ve Balkanlar hakkındaki raporunu bazı basın kuruşlarına haber yaptırdığını söylediğini şöyle aktarmıştı:
“Sevgili George ve Kamran, bazı medya kuruluşlarına Stratfor’un Türkiye ve Balkanlar hakkındaki raporunu haber yapmalarını söyledim ve ürettikleri haberlerin linklerini aşağıda gönderiyorum. İbrahim”

Yeniçağ
Kanun tanımadılar: Eski bakan Pekdemirli BİM'in yönetim kuruluna atandı27 izlenme
Yandaş gazeteci yine rezil olunca hesabını gizlemek zorunda kaldı!91 izlenme
İşte anket sonuçları: Erdoğan'a fark atan Kılıçdaroğlu ipi göğüslemeye çok yakın!33 izlenme
Katliamı gizleyemezsiniz! Büyük işgalde bir ambargo daha... Gazze'de internet ve iletişim tamamen kesildi15 izlenme
İçişleri Bakanlığı'na saldıran teröristler ABD silahı kullanmış40 izlenme
Muhittin Böcek'in durumu kötüye gidiyor! Kalıcı hasar var19 izlenme
Tarkan'dan "Rusya-Ukrayna savaşı" tepkisi: "Affedin bizi, affedin çocuklar"52 izlenme
AKP'li belediyelerin borcu dağları aştı19 izlenme
Askeri tesisler de özelleştiriliyor!
Sansür yasasını savunan Erdoğan, verdiği örnekle kaş yaparken göz çıkardı!
Ankara'da yaşayan emekliler maaş zammına tepkili 'Dalga geçer gibi zam veriyorsun'
Depremzedelerin “neredeydiniz” tepkisi ile karşılaşan AKP'li belediye başkanından skandal sözler! 'Ben olmasam bu çadırlarda kalabilir misiniz?'