Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle 5. kez cezaevine giren Cumhuriyet gazetesi yazarıgazeteci Barış Pehlivan, “Koğuşlarından bahçesine, yemekhanesinden kuyruklarına açık cezaevi tıpkı asker kışlası gibi” dedi. Pehlivan, açık cezaevinin, Silivri yerleşkesinin içindeki 10 kapalı cezaevini beslediğini, tüm üretimde de mahkûmların görev aldığını anlattı.
Bir mahkûmun kendisine, “Biz neyse de utanıyorum sizi burada görmekten” dediğini aktaran Pehlivan, yazısında, şunları kaydetti:
“Sohbetlerimden öğreniyorum ki... ‘Cinsel’ diye kodlanan istismar ve tecavüz suçluları bu son infaz yasasıyla hızlıca cezaevinden çıkarılmış. Yerlerine, aynı yasadan faydalanıp kapalıdan açık cezaevine erkenden geçenler konulmuş. Ama işte yetmiyor kapasite... Kimi kısa kimi uzun süre kalmak için onlarca mahkûm geliyor her gün. Duyuyorum, yan binada 3 kata çıkarılan ranzalarda ya da yerlerde yatanlar oluyor. Haliyle, en çok ‘Sen bilirsin, af çıkar mı’ sorusuyla karşılaşıyorum. Bildiklerimi, tahminlerimi, meselenin açmazlarını anlatıyorum. Yanıtlarımdan pek tatmin olmuşa benzemiyorlar.
Volta atarken malum bir eski bakanın adını veriyor biri: ‘15 yıl uyuşturucu sattım. O bakanın yeğenlerinden alıyordum malı. Onlar neden burada değil? Yıllardır cezaevindeyim, bir tane baron görmedim. Bize ‘torbacı’ diyorlar, güçleri bize yetiyor.’”
KRT
Varlık Fonu, SGK’nın payına çöktü!49 izlenme
Öğrencilerin yemeklerini satan okul müdürüne tepki: "Cemaat ve iktidar milletvekili tarafından korunuyor"26 izlenme
Menzil Cemaati’ndeki miras kavgası başka bir boyut kazandı: Cemaatlerin kapatıldığı yasaya sarıldılar30 izlenme
Yasa dışı bahisten alınmıştı: Rasim Ozan Kütahyalı deneyimlerini belgeselde anlatmış27 izlenme
Bakan Koca açıkladı: vaka sayısı 42 bin 282, vefat sayısı ise 908 oldu!90 izlenme
İtalyanlar araştırdı: İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın pahalılık şampiyonu oldu34 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir gözaltı daha!54 izlenme
Namaza bariyer konulmasına ses çıkarmayan Diyanet İşleri Başkanı "şeker"e taktı!94 izlenme
Ortaokul 2 terk olduğunu açıklayan Hakan Ural Çevre Bakanlığı’nda konferans verecek! Bilim insanlarının dinleyici olması bekleniyor
Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Çiçek ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu açılışa katıldı
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü: 65 yaşa sokağa çıkma kısıtlaması kalkmalı
Hükümet yine ithalata sarıldı! TMO ayçiçek yağı ithal edecek!