Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sosyal medya üzerinden hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen modacı Barbaros Şansal hakkında beş yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı vatandaşlar tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet edilen Barbaros Şansal hakkında soruşturma başlatıldı.Yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medya hesapları inceleme altına alınan modacının paylaşımlarında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına hakaret ve küçük düşürücü ifadeler kullanıldığı iddia edildi.
TV100 sitesinde yer alan habere göre, yürütülen soruşturma sonunda Barbaros Şansal hakkında 'Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına hakaret' suçu kapsamında iddianame düzenlendi.
Beş yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak olan modacı önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
Barbaros Şansal hakkında daha önce, "Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından yargılanarak, bir süre tutuklu kalmıştı.
https://halktv.com.tr/gundem/barbarossansalhakkindaerdoganahakarettendava410341h
Kılıçdaroğlu’nun ‘5 paralık’ davasına Erdoğan’dan 500 bin liralık karşı dava!56 izlenme
Sokak röportajında konuşan bir kadın "Peygamberimiz Tayyip Erdoğan, biz ona tapıyoruz" dedi!33 izlenme
Konsensus’tan flaş son anket: Hatasız bilmişti!2403 izlenme
Reuters’a konuşan yetkililer: Cumartesi ve gece kısıtlaması kalkabilir59 izlenme
Borç, milyonları rehin aldı15 izlenme
AKP'li belediye başkanından Defne Samyeli'ye belden aşağı sözler24 izlenme
Vatandaşın toplam borcu rekor kırdı, işsizlik tavan yaptı!46 izlenme
Milyarlarca liralık kamu zararı: "AKP para için bunu da yaptı"30 izlenme